Kızıltepe STK Platformu;Bakan Yıldız Bölge Halkından Özür Dilemeli

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Platformu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın elektrik ile ilgili açıklamalarına değinerek açıklamanın bölge halkını üzdüğünü söyledi.

Kızıltepe STK  Platformu;Bakan Yıldız Bölge Halkından Özür Dilemeli

Bakanın açıklamasına ilişkin Platform Başkanı Öter gazetecilere şu açıklamalarda bulundu.

“ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Bölgede yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin yaptığı açıklamada gerek PKK’nın gerekse bazı unsurların elektrik parasını ödemeyin talimatı verdiğini bildiklerini ifade etmiştir. Bakan bey’in önerisi doğrultusunda kendi partisine mensup belediye encümenleri ve Sivil Toplum örgütlerinin sorunun çözümü için çiftçi ve vatandaşlarla uzlaşma toplantıların olumlu netice verdiği bir dönemde sayın bakanın bu açıklaması üzücü ve  düşündürücüdür.3 dönem üst üste milletvekilliği  4 yıla yakındır Enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı yapan Bakan Taner Yıldız’ın bu açıklaması, Talihsizliğin ötesi kastını aşan, bölge halkını dışlayıcı ve aşağılayıcı bir yaklaşımdır. Sayın Bakan bu Açıklaması ile devleti zavallı göstermiş ve  bölge halkına da hakaret etmiştir. Bölgedeki elektrik sıkıntısı her gündeme geldiğinde çözüm yerine halk hırsızlıkla İtham edilmiştir. “

32 Dernek bileşeni olan Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak Enerji Bakanı Sayın Taner Yıldız’a seslendiklerini belirten Öter şunları söyledi.

“PKK’nın ve Bazı unsurların talimatıyla ödemesi yapılmıyor dediğiniz elektrik borcu var ya geçmiş yıllarda bazı TEDAŞ elemanlarınızın aynı miktarda tüketim yapan çiftçiler arasında farklı, anormal tüketim faturaları yazmaları sonucu ödeme yapılamamıştır. Sayın Bakan’a soruyoruz tüketim ve sulanan arazi miktarı aynı olup, rüşvet verene İki bin Lira civarı  ama  rüşvet vermeyenlere Yüz bin liraya kadar faturalar kesen ve gariban üreticileri ahlaksızca  ve kanunsuzca  rüşvete zorlayan  kaç tane TEDAŞ elemanınız hakkında  işlem yaptırıp, deşifre ettiniz. Aksine defalarca isimleri rüşvetle anılan, şaibeli bazı elemanlarınızı uzun yıllar kaçak kontrol biriminde bıraktınız. Hata hünerli olan bir tanesi bölge insanı olmamasına rağmen 20 yıla yakın aynı kurumda devam etmesi sağlandı.2011 Yılında yaşanan elektrik  sıkıntısının çözümü  için 14 kişilik sivil toplum ve Meslek oda Başkanlarımızdan oluşan bir heyet ile Ankara’ya  gitmiştik,sayın bakan Bölge halkı için yine hırsız ithamında bulunmuştu.” Dedi.

Ülke ve bölge olarak barış sürecinin umut verici bir noktaya geldiği kaydeden Başkan Öter konuşmasını şöyle sürdürdü.

“ Bu günlerde sayın Bakan Bölge insanımızı kast ederek ödemeyenlerin parasının, ödeyenler tarafından daha fazla ödenmesi doğru bir işlem değil açıklamasından hemen sonra kendini bilmez bazı kişiler tarafından bölge halkına yönelik hakaret içeren söylemler başladı, bunun sorumlusu enerji Bakanıdır. Kendini bilmez ırkçı bir gazeteci iki gün önce aynen şunları yazmıştı. Rizelinin hakkını Güneydoğudaki  bölücü hainlere yediriliyor. Şimdi bir güneydoğulu çıkıp dese ki bölgemizde üretilen elektriği filanca bölgelere verip, bizi karanlıkta bırakıyorsunuz ne olacak. Yıllardır ölüm ve acıların yaşandığı Bölgeye Devlet ve Halkın dayanışmasının ve huzur ortamın geliştiği, Sayın Başbakan ve Hükümetin Barış için kararlı adımlar attığı bu dönemde Enerji Bakanımızın  kastını aşan,kabul edilemez açıklaması Bölge halkımızı Üzmüş ve son derece rahatsız etmiştir. Sayın Bakanı özür dilemeye çağırıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2014, 00:39

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER