banner113

Kızıltepe Nüfus Müdürlüğü Yaşlı ve Engelliler İçin Gezici Ekip Oluşturdu

Mardin’in Kızıltepe İlçesinde Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünün oluşturduğu gezici kayıt terminali, kuruma gelemeyecek durumda olan engelli ve yaşlı vatandaşların evlerine giderek adreslerinde kimlik kartı başvurularını almaya başladı.

Kızıltepe Nüfus Müdürlüğü Yaşlı ve Engelliler İçin Gezici Ekip Oluşturdu

İçişleri bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık işleri genel müdürlüğü tarafından başlatılan yaşlı ve engelli vatandaşları başvurularının evde alınması uygulaması Kızıltepe’de hayata geçirildi.

Kızıltepe’de İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, sağlık raporu ile yaşlı ve engelli olduğunu belgelendiren vatandaşların evlerine giderek adreslerinde T.C. Kimlik kartı başvurularının alınması amacıyla gezici kayıt terminali oluşturuldu. TÜİK verilerine göre 2018 yılında nüfusu 252 bin 656 olan Kızıltepe ilçesine hizmet veren nüfus müdürlüğünde Kurulan gezici kayıt terminali 2 memur iki gezici terminalle hizmet vereceği belirlenirken gezici ekibin kimlik kartı başvurularını almaya başladığı öğrenildi.

Gezici kayıt terminalinin, evde sağlık hizmetleri uygulamasının bir benzeri durumunda olduğunu ve yürüyemeyecek durumda olan vatandaşlara büyük ölçüde yardımcı olacağını dikkat çeken Kızıltepe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Abdurrahman Abdüssametoğlu; “Türkiye genelinde  2017’de uygulamaya konulan  Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvuruları için vatandaşların ilçe nüfus müdürlüklerine şahsen müracaat yapmaları zorunluluğu bulunuyor.15 yaş ve üzeri olan kişilerin biyometrik veri ve imzalarının alınmasını gerekli kılan uygulamada, nüfus müdürlüklerine gelemeyecek durumda olan yaşlı ve engelli vatandaşlarımız bu durumlarını sağlık raporu ile belgelendirdikten sonra kimlik kartı başvuruları Gezici Kayıt Terminali ile alınacak ve kayıtları alınan vatandaşların kimlikleri yine Posta ve Kargo kanalı ile adreslerine teslim edilecektir. Bu uygulama ile Kızıltepe ilçemizdeki engellilerimizin önündeki bir engeli daha kaldırmış olduk.” Açıklamasına yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2019, 22:57

Furkan

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ziya Akdemir
Ziya Akdemir - 4 yıl Önce

Çok güzel bir uygulama bakanlığımıza ve tüm memur ekibine saygı ve teşekkür ederim

SIRADAKİ HABER