Kızıltepe Muhtarlar Derneği Seçiminde,Şeran Güven Tazeledi.

Kızıltepe Muhtarlar Derneği için başkanlığı için yapılan ve iki adayın çekiştiği olağan kongrede mevcut başkan Şeran yeniden başkanlığa seçildi.

Kızıltepe Muhtarlar Derneği Seçiminde,Şeran Güven Tazeledi.

Kızıltepe Muhtarlar Derneği olağan kongresi yüksek bir katılım ile gerçekleşti. Derneğin toplantı salonunda gerçekleştirilen ve iki listeyle gidilen seçimde, Ersoylu Mahalle Muhtarı Hatip Şeran ile Başak (Sınara köyü) Mahalle Muhtarı Abdülvahap Tezdönen aday oldu.

Kongrede Güneydoğu Muhtarlar konfederasyonu başkanlığını da yapan ve 18 yıldır Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanlığı görevini yürüten Ersoylu Mahalle Muhtarı Hatip Şeran, yeniden dernek başkanlığına seçildi. İsa Tunç, Aziz Doğru ve İbrahim Aydın'ın Divan Başkanlığını yaptığı kongrede 179 muhtar üyeli derneğin 168 üyesi seçimde oy kullandı. Ersoylu Mahalle Muhtarı Hatip Şeran 121 oyla tekrar başkan seçilirken, rakibi Başak (Sınara köyü) Mahalle Muhtarı Abdülvahap Tezdönen ise 47 oy aldı.

Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanlığına Hatip Şeran yeniden seçilirken yönetim kurulu Asil üyeliklerine ise Mehmet Bayram, Ömer Karaboğa, Aziz Karaaslan, Fasih Koyun, Seyfettin Çiftçi, Yusuf Aslan, Haşim Güneş, Seydo Çılgın ve Ahmet Songur yönetim kurulu Asil üyeliklerine Şükr Gümüş, Ramazan Siner, Cengiz Aslan, Feyat Sincaroğlu, Yusuf Sümer, Kemal Bozan, Sultan Coşkun, Sabri Öner, Süleyman Aktaş ve Mahsum Aslan yönetim kurulu yedek üyeliklerine seçildiler. Seçimlerde Mahmut Sarıdağ, Hamdullah Kızıl ve Edip Aydın Denetim Kurulu asil üyeliklerine, Yavuz Kandemir, Ramazan Bozan ve Mustafa Eren ise yedek üyeliğe getirildiler.

Seçimi kazanmasının ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan Şeran, "Bugün Kızıltepe Muhtarlar Derneğimizin kongresini gerçekleştirdik. Kongremize katılım sağlayan tüm üyelerimize, divanı yöneten arkadaşlara, ayrıca bana oy veren ve vermeyen tüm üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Malumunuz, muhtarlar devlet ile vatandaşlar arasındaki köprü vazifesini görüyor. Diğer bir deyişle vatandaşın gözü, kulağı, eli ve ayağıdır. Bundan dolayı muhtarlık Türkiye'de olmazsa olmaz bir kurumdur. Bu kuruma sahip çıkmak, hizmet etmek biz dernek başkanlarımızın en önemli görevi olmalıdır. Bugün gerçekleştirdiğimiz kongrenin ilçemiz muhtarlarına, halkımıza ve ülkemize hayırlı hizmetler getirmesini temenni ediyorum." dedi.





 



Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2018, 11:37

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER