banner113

Kızıltepe Kaymakamlığı Projem Türkiye Yarışması’nda Ödül Aldı

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen Projem Türkiye yarışmasında Kızıltepe Kaymakamlığı ödüle layık görüldü.

Kızıltepe Kaymakamlığı Projem Türkiye Yarışması’nda Ödül Aldı

Projeleri değerlendirmek ve örnek olacak uygulamaları seçmek üzere; İçişleri Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği temsilcilerinden “Proje Değerlendirme Kurulu” oluşturulmuştur.

Söz konusu Kurul; Valilikler, Kaymakamlıklar ve Belediyeler tarafından vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla planlanan ve hayata geçirilen projelerin değerlendirmesinde; Kamuya Yararı, Hedef Kitlenin Yaygınlığı (Kadın, çocuk, engelli, malül, yaşlı vb.), Özgünlüğü ve Yenilikçi Yanı, Hükümet ve Bölge Kalkınma Planlarına Uyumu, Devlet Vatandaş Bütünleşmesine Sağladığı Katkı, Sektöre Sağladığı Katkı (Yeni iş alanları yaratma, istihdam vb.), Bulunduğu İl’e ve Ülke Ekonomisine Katkısı, Sürdürülebilirlik, Diğer İllere Örnek Olma Özelliği, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Vatandaşın Katkısı, Teknolojiyi Kullanma Kapasitesi, Ulusal Kazanım (Ekonomiklik, teknolojik altyapı, üretim, dışa bağımlılığı azaltıcı vb.) kriterleri göz önünde bulundurularak projeler seçilmiştir.

Bakanlıkça yapılan değerlendirmeler sonucunda; 15 proje başarı ödülü, 36 proje mansiyon ödülü ile ödüllendirilmiştir.

Projem Türkiye ödül yarışmasında Kaymakam/Belediye Başkan V. Mehmet YÜZER’i temsilen Ankara'da İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU'dan ödül alan proje koordinatörü Ahmet ADIYAMAN ve proje ortağı Kızıltepe Belediyesi Başkan Yardımcı V. Cevdet TOPAL aldıkları ödülü Kaymakam YÜZER'e arz ettiler.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2019, 11:26

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER