banner113

Kızıltepe Kaymakamı Suriyeli Vatandaşlarla İftarda Buluştu

Suriye de devam eden iç savaştan kaçarak Kızıltepe ilçesine gelen Suriyelilere ilçe kaymakamlığı tarafından iftar yemeği verildi.

Kızıltepe Kaymakamı Suriyeli Vatandaşlarla İftarda Buluştu

İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan, ilçe müftüsü M.Masum Taşçı, ilçe emniyet müdürü, Abdullah Ergen, ilçe Jandarma komutanı Koray Süer, kurum müdürleri, muhtarlar, STK ve oda temsilcilerinin katılımı ile Hükümet konağı bahçesinde Kaymakamlık tarafından verilen ve hayırsever vatandaşların da katkı sunduğu iftarda bin 500 misafir Suriyeliye 3 çeşit yemek ve tatlı ikram edildi.

  Kuran-ı kerim tilavetinin okunduğu iftar programın da yemek duası ilçe müftüsü M.Masum Taşçı tarafından okundu. Çeşitli ilahilerin okunduğu iftar yemeğinden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, “ Suriye’deki karışıklıktan dolayı Kızıltepe’de 15 bin civarında Suriyeli yaşamaktadır. Bu gün için Suriyeli misafirlere bir iftar programı düzenledik. İftar programı kadir gecesine denk geldi ben bütün vatandaşlarımızın kadir gecesini ve önümüzdeki Ramazan bayramını tebrik ediyorum. İnşallah güzel bir iftar programı olur diye düşünüyorum.” Diyen Kaymakam Ermiş,  Salı günü yine aynı mekanda tüm vatandaşlara yönelik 2 bin kişilik iftar yemeği vereceklerini açıkladı.

  Yemeğe katılan Suriyeli mültecilerden Seydo Hısso ve Salıh Hemo “ Kadir gecesinde verilen bu iftar yemeği için başta kaymakam beye ve yetkililere teşekkür ediyoruz. Suriye’den geldik ve buradaki vatandaşlardan memnunuz.” Açıklamasında bulundular.

  İftar yemeğine katılan Kızıltepeli Cuma Özalbayrak da “ Kaymakamlığımız Suriyelilere bu iftar yemeğini verdi teşekkür ediyoruz. Kaymakamımızdan çok memnunuz fakirin babasıdır. Herkese yardım ediyor burada kalmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

  Suriyelilerin eğitim gördüğü okulun müdür yardımcılığı görevinde de bulunan ve Suriyeliler adına teşekkür konuşması yapan Abdulnasır Melle Abdullah da  “ Suriyeliler olarak bu iftardan dolayı Kızıltepe Kaymakamlığına teşekkürlerimizi sunuyoruz.  Bizler burada muhaciriz biz burada rahatız Kaymakam beyden memnunuz bize çok yardımda bulundu hem Kızıltepeliler hem de Suriyeliler kendisinden razıdır. Allah onu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Türkiye devletini muhafaza etsin kaza ve belalardan korusun.” İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2015, 13:26

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER