'Kızıltepe Kadın Emeği Tandır Evleri' Projesi’nin Sözleşmesi İmzalandı

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP ) kapsamında Dicle Kalkınma Ajansına sunulan Kızıltepe Kadın Emeği Tandır Evleri Projesi 'nin sözleşmesi imzalandı.

'Kızıltepe Kadın Emeği Tandır Evleri' Projesi’nin Sözleşmesi İmzalandı
Dicle Kalkınma Ajansı Rekabet İkliminin Geliştirilmesi Finansman Desteği tanıtım programında imzalan proje ile kadınların aktif iş gücüne katılımları sağlanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşen programa Kaymakam Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ve Eşi aynı zamanda Üreten Kadınlar Kooperatif Başkanı Dilek Çam da katıldı.
Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi desteğiyle imzalanan proje, Varank tarafından da desteklendi. Mardin’de 4 projenin sözleşmelerinin yapıldığını söyleyen Varank: “Mardin gelişmeye açık bir yer. Gelişmeye açık alanları tespit edip yenilikçi projelerle bunları ekonomiye kazandırmaya çalışıyoruz. Bugün sözleşmesi imzalanacak 4 proje de bu çalışmaların bir sonucu. Rekabet İkliminin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı ile bölgede faaliyet gösteren imalat sanayi işletmelerinin finansman maliyetlerini azaltmaya çalışacağız. Böylece daha fazla kaynağı yatırıma yönlendireceğiz. Bu programın bütçesinin artırılmasıyla ilgili bir talep söz konusu. Burada finansman maliyetini karşılayacağımız bütçeyi artırarak çok daha büyük bir kredi hacmi oluşturmamız lazım” dedi.

Varank: “Yıl sonu itibarıyla da daha fazla işletmemizi desteklemiş olacağız. Diğer taraftan, SOGEP kapsamında destek vereceğimiz, toplam bütçesi 3 milyon lira olan 'Bir Mutfak Hikayesi' ve 'Kadın Emeği Tandır Evleri' projeleriyle kadınların aktif iş gücüne katılmalarını sağlayacağız. Son olarak, Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında destekleyeceğimiz Mardin Kalesi Kaya Islahı Projesi'nde ise kale etrafındaki kaya düşmesi riski bulunan yamaçları ıslah edeceğiz. Böylece buraları turizme kazandırarak, ilimizin turizm kapasitesini artıracağız” ifadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2021, 09:10

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER