Kızıltepe Halk Eğitim Merkezinin Yıl Sonu Sergisi Coşkuylan Açıldı

Mardin Kızıltepe ilçesinde açılan yılsonu Halk eğitim merkezi sergisi büyük ilgi gördü. Sıcak havaya rağmen alanı dolduran ziyaretçiler Mardin müziği dinletisi eşliğinde sergiyi gezdiler.

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezinin Yıl Sonu Sergisi Coşkuylan Açıldı
Halk eğitim merkezinin sergisine Kızıltepe Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Biter, Ak Parti İlçe Başkanı Bülent Şahin, Mardin İl Milli eğitim müdür vekili Murat Doğan, Kızıltepe İlçe milli Eğitim Müdürü Rışvan Dündar, İlçe Müftüsü Masum Taşçı, İlçe Emniyet Müdürü Emin Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Deniz Çezik, Mardin Olgunlaşma Enstitüsü müdürü Metin Değer, kurum amirleri ve davetliler katıldı.

1-7 Haziran tarihleri arasında kutlanan ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kapsamında düzenlenen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Yıl Sonu Sergisinde el emeği göz nuru ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Kızıltepe Halı Sokakta düzenlenen ve protokol üyelerinin katılımı ile düzenlenen sergide, Halk eğitim bünyesindeki kurslar ile GAP’a bağlı Çok amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), Aile bakanlığına bağlı Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Kızıltepe Belediyesi Kadın merkezi kursiyerlerinin yıl boyunca ürettikleri göz nuru el emeği ürünler sergilendi.

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan ve ağırlıklı olarak kadınlara beceri kazandırmayı amaçlayan kurslara katılan kursiyerlere Usta öğreticiler tarafından Arıcılık, aşçılık, okçuluk, yüzme, futbol, Gümüş telkari, Rölyef, işaret dili, diksiyon, okuma yazma, el sanatları, sabun yapımı, wu shu, tekvando, gitar, bağlama, keman, piyano, Emlak Danışmanlığı, Resim kursları, voleybol basketbol, Bayan ve erkek kuaförlüğü, Dikiş-Nakış, Giyim, Beyaz iş, makine Nakışı, resim, boyama, hediyelik eşya, telkari ve benzeri kurslarda gördükleri eğitime bağlı olarak kursiyerler ürünlerini sergilemenin heyecanını yaşadı.

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Gümüş Serginin açılışında yaptığı konuşmada, “yıl boyunca açtığımız çeşitli kurslarda eğitim öğretim gören kursiyerlerin kendi ürettikleri ürünleri bugün sizlerin beğenisine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sergimize katılımınızdan dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandıktan sonra kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.

Sergi süresince Halk eğitim merkezi bünyesinde müzik kurslarına katılan kursiyerler, kurs hocaları eşliğinde Mardin müziğiniğn sevilen parçalarını seslendirirken Kaymakam Çam Sergide bir süre müzik dinletisini dinledikten sonra gösteride bulunan folklor ekibine katılarak onlarla halay çekti.

Halk Eğitim bünyesinde açılan aşçılık kursuna katılan kursiyerler, usta öğreticileri Hikmet Ölçer nezaretinde Kızıltepe ovasında yetişen buğdaydan yaptıkları yöresel yemekleri, Arıcıılık kursuyerleri ise hazırladıkları Ballı şerbeti sergiyi gezen vatandaşlara ikram ettiler.

İlçe Kaymakamı/Belediye başkan vekili Hüseyin Çam sergi açılışının ardından sergiyi gezerek ilgililerden ve kurs hocaları ile kursiyerlerden sergilenen ürün ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sergiyi gezen Kaymakam Çam yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Pandemi koşullarına uygun şekilde açılan kursların yıl sonu sergisini açmış bulunmaktayız. Tabiki kursiyellerimiz kurs süreleri boyunca yapmış oldukları güzellikleri harcadıkları emekleri halkımıza sergiliyorlar. Özellikle burada her alanda sergilenen ürünler yemeğinden, el işlemesine, nakışından boyasına, mobil berberden diğer hizmetlere bu kurslarda emeği geçen öncelikle kurs hocalarımıza, kurslara katılan kursiyerlerimize teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum.

2021 yılı pandemiden kaynaklı biraz sönük geçti ancak yinede arkadaşlarımız fedakarlık göstererek bu pandemi koşulları uygun şekilde kurslarını düzenlediler ve bugün halı caddemizin üzerinde sergimizi gerçekleştirdik. İnşallah gelecek sene pandemi ortadan kalkar ve kurslarımız ve kursiyerlerimiz daha fazla olduğu halkımızın daha geniş katılımının olduğu hem kurslar açar hem de sergiler açarız. Bu kurslarda ve sergide emek veren değerli arkadaşlarımıza, Milli eğitim müdürlüğümüze, Halk eğitim müdürlüğümüze, kurs hocalarımıza, kursiyerlerimize ve herkese teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda yapılan çalışmaların yer aldığı sergide İlçe Kaymakamı/Belediye başkan vekili Hüseyin Çam ve protokol üyeleri, ilgili kurum amirler ile ilgililer hazır bulundu. Açılışın ardından davetliler sergiyi gezerek sergilenen ürünleri incelediler kursiyerlerden yapılışı hakkında bilgi aldılar.


Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2021, 10:20

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER