banner113

Kızıltepe Gençlik merkezi gençleri,Geri Dönüşüme Destek Verdiler

Kızıltepe Gençlik merkezi gönüllü gençleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere okulların önünde stand açarak, ''Genç Dönüşüm'' projesi kapsamında YKS'nin yapıldığı sınav merkezlerinin önünde öğrencilerden kalem, silgi ve açacakları topladılar.

Kızıltepe Gençlik merkezi gençleri,Geri Dönüşüme Destek Verdiler

Kızıltepe gençlik merkezi gençlik liderleri ve gönüllü üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığının ''Tek Kullanımlık Sanma Sakın Çöpe Atmaya Kalkma'' sloganıyla başlattığı ''Genç Dönüşüm'' projesi kapsamında YKS'nin yapıldığı sınav merkezlerinin önüne giderek standlarını kurdular.                                                                                   

Hazırladıkları dönüşüm kutulariyla sınava giren öğrencilerin çıkmasını bekleyen gönüllüler, adaylardan ÖSYM'nin dağıttığı sınav setlerindeki kalem, silgi ve kalemtıraşları talep ettiler. 

Gençler, topladıkları 1500 e yakin kırtasiye malzemesini, okullardaki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırmayı hedefliyorlar 

Kızıltepe Gençlik Merkezi müdürü İmran Tekin, buna benzer bir çok gönüllü faaliyet gerçekleştirdiklerini belirterek ÖSYM'nin yaptığı daha önceki sınavlarda da öğrencilere verilen sınav setlerini toplayıp ihtiyaç sahibi okullara ve öğrencilere gönderdiklerini söyledi. 

Gençlik Merkezindeki gönüllü üyelerle kentteki çeşitli sınav merkezlerinde görev alıp Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girenlerden kalem, silgi ve kalemtıraş topladıklarını anlatan Tekin, "Gençlik ve Spor Bakanlığının 'Genç Dönüşüm' projesi kapsamında ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine katkı sağlamak için arkadaşlarımızla organize olduk. Böylece çocuklarımızın eğitimine küçük bir katkı da biz yapıyoruz." dedi. 

Gençlik Merkezi gönüllüleri de Kızıltepe de topladıkları binlerce kalem ve kırtasiye malzemelerini ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştıracaklarından mutluluk duyduklarını ifade etti.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2018, 14:36

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER