banner113

Kızıltepe Gençlik Merkezi, Bilgi Yarışmasında Türkiye 1. oldu

Kızıltepe Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Gençler Arası Bilgi Yarışması’ Türkiye Finallerinde Türkiye birincisi oldu.

Kızıltepe Gençlik Merkezi, Bilgi Yarışmasında Türkiye 1. oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen ‘Gençler Arası Bilgi Yarışması’ Türkiye Finallerinde Kızıltepe Gençlik Merkezi, bilgi yarışmasında Türkiye 1. oldu. Finalleri İzleyen Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: “gençlerimiz ülkemizi güçlü bir şekilde yarınlara taşıyacak” Dedi. İlçe Kaymakamı Yüzer ise, “Gençlerimizle Gurur duyuyoruz” Dedi.

 

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Kültür ve Sanat Yarışmaları adı altında düzenlenen ‘Gençler Arası Bilgi Yarışması’, bu yıl ‘Kim Bilir?’ sloganıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez binada gerçekleştirildi. ‘Gençler Arası Bilgi Yarışması’na Kızıltepe ilçesi adına katılan Kızıltepe Gençlik Merkezi, bilgi yarışmasında Türkiye birinciliği elde ederek büyük bir başarı elde etti. Başarılı gençler Yurtdışı gezisi ile ödüllendirilecek.

 

Yaklaşık 6 bin gencin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmaların bölge finalleri, 19 Mart-25 Nisan tarihleri arasında 7 bölgede; Ankara, Denizli, Bursa, Samsun, Van, Diyarbakır ve Mersin illerinde gerçekleştirildi. Bölge finallerinde birinci olan gençler, Türkiye finali için bugün bakanlık merkez binada bir araya gelirken yarışma sonunda ilk sırada yer alan isimler, yurt dışı gezisi ile ödüllendirildi.

 

Kızıltepe ilçe Kaymakamı Mehmet Yüzer’de Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen ‘Gençler Arası Bilgi Yarışması’ Türkiye Finallerinde Kızıltepe Gençlik Merkezinin Türkiye Birinciliğini Sosyal medya hesabından duyurarak kendilerini tebrik ederek şu ifadelere yer verdi. “ Gençlerimizle gurur duyuyoruz... Gençlik ve Spor Bakanlığımızın düzenlediği organizasyonda Kızıltepe Gençlik Merkezi, bilgi yarışmasında Türkiye 1. Oldu.”

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Kültür ve Sanat Yarışmaları adı altında düzenlenen ‘Gençler Arası Bilgi Yarışması’ organizasyonuna katılan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu değerli yarışmalara katılan, emek veren tüm değerli gençlerimizi tebrik ediyorum.  İnşallah bundan sonraki süreçlerde de sizlerle bilgiyle, kültürle, sanatla ve pek çok alanda yine yarışmalarla değişik organizasyonlarla bir arada olacağız. Sizler ülkemizi çok güçlü bir şekilde yarınlara taşıyacaksınız. Bunun inancı içerisindeyiz. Bakanlığımız sizlerin yuvasıdır. 81 ildeki tüm tesislerimiz, gençlik merkezlerimiz, gençlik kamplarımız yine sizin mekanınız.. Buralara gelmeyi ve faaliyetlere katılmayı lütfen ihmal etmeyin” açıklamasında bulundu.

2019 yılının gönüllülük yılı olduğunu vurgulayan Bakanı Kasapoğlu, “Biz Türk milleti olarak iyilik yapmanın, yardımlaşmanın güzel amel olduğuna inanan insanlarız. O yüzden 2019 gönüllülük yılı kapsamında ‘www.gencgonulluler.gov.tr’ adresinden lütfen bu gönüllü ordusuna siz de katılın. İnşallah iyilik çıtamızı yardımseverlik anlayışımızı kurumsal bir şekilde daha üst noktalara hep birlikte taşıyacağız.” Dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu konuşmasının ardından yarışmada dereceye giren gençlere ödüllerini vererek başarılarından dolayı tebrik etti.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Gençler Arası Bilgi Yarışması’ Türkiye Finallerinde  birinciliği elde eden Kızıltepe Gençlik Merkezinin başarılı gençlerinin yarın Kızıltepe’ye döneceği ve Protokol üyeleri tarafından karşılanması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2019, 09:12

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER