banner113

Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetinin Açılışı Yapıldı

Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti’nin açılışı Mardin Valisi Mustafa Taşkesen’in katılımıyla yapıldı.

Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetinin Açılışı Yapıldı
Açılışa Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kızıltepe Belediyesi Başkan yardımcısı Şükrü Yıldırım, Basın İlan Kurumu Müdürü Adnan Günbegün, Kamu Kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, Oda temsilcileri, bürokratlar, iş adamları, Cemiyet Başkanları, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Özgürlük Meydanında bulunan Kızıltepe Gazeteciler cemiyeti Merkezinin açılış kurdelesini Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Kızıltepe Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Belediye başkanı yardımcısı Şükrü Yıldırım, ilçe Müftüsü Mahsum Taşçı ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Halit Solhan Kesti.

Davetlilere çeşitli ikramların yapıldığı ve yoğun ilginin olduğu Cemiyet açılış kokteylinde konuşan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Cemiyetin toplumun örgütlenmesine katkıda bulunacağını, aynı zamanda gazetecilere güç katacağını belirterek " Halkın daha doğru haber alma anlamında rekabetin artması ve kamuoyunun doğru haber alması adına önemli bir oluşum diye düşünüyorum. Hayırlı olsun. Allah utandırmasın. Hayırlı haberlere vesile olsun." Şeklinde konuştu.

Katılımlarından dolayı tüm misafirlere teşekkür eden Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Halit Solhan ise amaçlarının gazetecilerin sosyal ve hukuki haklarını savunmak olduğunu açıkladı. Gazeteci arkadaşların sıkıntılarını gidermek amacıyla bir çatı altında toplandıklarını ifade eden Solhan şöyle dedi:

"Gazeteci arkadaşların sıkıntılarını gidermek amacıyla bir çatı altında toplandık. Büyük bir ilgi ile cemiyetimizi açtık. Katılanlara teşekkür ediyoruz. Birçok arkadaşımız uzun zamandır çalışmasına rağmen sosyal haklardan yoksun. Cemiyet ile bu sorunları aşmak için çabamız olacak. Açılışımıza katılan başta protokol üyeleri olmak üzere bu tüm davetlilere katılımları için canı gönülden teşekkür ediyorum. Bundan sonrada en güzel şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah hayırlara vesile olur.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 01:18

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER