banner113

Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Kuruldu.

Kızıltepe’de görev yapan Ulusal ve Yerel basın mensupları tarafından Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Derneği kuruldu.

Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Kuruldu.
Kızıltepe ilçesinde çeşitli basın kuruluşlarında görev yapan yaygın ve mahalli basın temsilcileri tarafından kurulan Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti 38 kurucu üyeden oluşuyor. Gazeteci, köşe yazarları ve basınla uğraşan şahısları bir çatı altında toplamayı hedefleyen cemiyet çalışmaları tamamladı.

Kısa adı KGC olan Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Derneği önümüzdeki günlerde merkez bina açılışı yaparak faaliyetlerine başlayacak.

Cemiyetin faaliyetleri ve amacı şöyle;

Mesleğin gerektirdiği hak ve özgürlüklerin korunup geliştirilmesi için yasama ve yürütme organlarıyla, resmi ve özel kurumlar ve kuruluşlar karşısında üyelerini temsil etmek,

Basın-yayın emekçilerinin Anayasa, yasalar ve uluslararası anlaşmalarla elde edilmiş haklarını korumak ve geliştirmek için mücadele etmek.

Mesleki uğraşlarda karşılaşılan güçlükleri ve sorunları incelemek, çözüm yolları üretmek, bu konuda görevli kuruluşlarla ilişkide bulunmak.

Meslek alanında dayanışmayı güçlendirmek, üyelerin çalışma koşullarını iyileştirmek için çaba göstermek.

Derneğin amacı doğrultusunda gerekli yayınları yapmak, yayın birimleri oluşturmak, açık oturum, panel, seminer ve benzeri toplantılar düzenlemek. Amacın gerçekleştirilmesi için gerekli olan her türlü bilgi, belge, doküman ve yayınları temin etmek, dokümantasyon merkezi oluşturmak. Görsel, yazılı, işitsel ve elektronik basın-iletişim sektörüyle ilgili araştırma yapmak, anketler düzenlemek, sonuçlarını kamuoyuna duyurmak, benzer girişimleri desteklemek.

Stajyer gazetecilerin yetişmelerine katkıda bulunmak, sorunlarının çözümüne ve iş bulmalarına yardımcı olmak. Kadın gazeteciliğinin gelişmesinde gerekli desteği sağlamak.

Mesleğin gelişimi için başarılı gazetecileri ödüllendirmek, meslek etik kurallarına aykırı tutum ve davranışları belirlenen gazetecileri uyarmak. Üyeleri arasında sosyal ilişkilerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için sosyal kültürel ve sportif faaliyetler düzenlemek veya üyelerinin bu tür etkinliklerden yararlanmalarını sağlamak.

Yerel gazeteciliği ve yerel dillerde yayın yapan kitle iletişim organlarında çalışan gazetecilerin mesleki eğitimlerini yapabilmelerine destek sunmak gibi mesleki çalışmaları amaçlayan Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Derneğinin Kurucu başkanlığını Sabah Gazetesi Kızıltepe temsilcisi ve Kızıltepe Ekspres haber internet sitesi editörü Mehmet Halit Solhan, Saymanlığını İhlas Haber Ajansı Kızıltepe temsilcisi ve Mardinses internet haber sitesi editörü İsmail Aydoğan, Sekreterliğini Köşe yazarı ve serbest gazeteci Mehmet Emin Karakulak, Basın sözcülüğünü Taraf ve Birgün gazetelerinin Kızıltepe temsilcisi ve Kızıltepe post internet haber sitesi editörü Faraç Çobanoğlu ve Doğan Haber Ajansı Kızıltepe temsilcisi ve Mardin Objektif internet haber sitesi editörü Mehmet Ali Dinler ile Mardin Arene gazetesi muhabiri Ataullah Öncü’den oluşan yönetim kurulunun yanı sıra diğer gazeteciler ve köşe yazarları da derneğin üyeleri olarak bu oluşumda yer aldılar.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2015, 00:10

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER