banner113

Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 101 fidanı toprakla buluşturdu

Kızıltepe ilçesinde imam hatipli öğrenciler tarafından onlarca fidan salavatlar eşliğinde toprakla buluşturuldu.

Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 101 fidanı toprakla buluşturdu

Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlemiş olduğu “Fidanlar neşv u nemaya selavatlar Resulullah’a, 101 fidanı kardeş gönülde 101 salavatla buluşturuyoruz” projesi kapsamında (Mustafamîlik köyü) Arıklı ilk ve Ortaokulu bahçesine fidan dikimi yapıldı.

Programa; İçişleri Eski Bakanı Muammer Güler, AK Parti Mardin il Başkanı Mehemt Ali Dündar İlçe Başkanı Faruk Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, İlçe Vaizi Kemal Kahraman her iki okulun idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Program, İlçe vaizi Kemal Kahraman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, kısa bir konuşma yaptı. Az, “Kızıltepe Furkan Doğan Anadolu Kız İmam hatip Lisesinin düzenlemiş olduğu proje kapsamında Arıklı ilk ve Ortaokulumuza fidan dikme programı düzenliyoruz. Gönüllerin buluşması, ellerin kavuşması açısından son derece anlamlı ve güzel bir faaliyet. Sevgili çocuklarımız, bu ağaçlar size emanet çok iyi bakacağınıza, yetiştireceğinize hiç bir şüphemiz yok. Özellikle bu hizmetin devam edilmesi için bu görev size düşüyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İçişleri Eski Bakanı Muammer Güler ise eğitimin en güzel amacının birliği, beraberliği ve kardeşliği sağlamak olduğunu belirterek, “İl ve ilçe yöneticilerimizle beraber bu etkiliğe katılmış olduk. Dün Mübarek Regaip kandilimizi idrak ettik. Üç ayların hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Mübarek kandilinizi tebrik ediyorum. Bu güzellikleri Furkan Doğan Anadolu İmam Hatip Lisesi bir kardeşlik çerçevesinde ve bir ağaç dikme çerçevesinde birleştirmiş. Eğitimin en güzel amacı birliği beraberliği ve kardeşliği sağlamak Furkan Doğan bir şehitti Gazze şehidiydi. Onu da rahmetle anıyoruz. Fidanları özenle dikmek sonra onu özenle büyütmek gerekiyor. Ağaç geleceğimizin en büyük zenginliği onu koruyacak olanlarda sizlersiniz. Ağaç sevgiyle büyür, özenle büyür. Kardeşlik duygusu bu sevginin en temel vasıflarından bir tanesidir. Çok güzel bir etkinlik emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kızıltepe Furkan Doğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Feyza Batıhan da “Her bir fidan da salavat yazısı ve her bir öğrencimizin ismi var. Bu da bir kardeşlik bağı olsun diye. Farklı projelerimiz var. İnşallah seneye tekrar gelip burada devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından fidan dikimine geçildi. Daha sonra Kızıltepe Furkan Doğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinin yemek ikramıyla program sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 09:29

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER