banner113

Kızıltepe Fen Lisesinden Bir Başarı Daha

Kızıltepe Fen Lisesi, İstanbul da katıldığı ‘Yarını İnşa et’ Projesi Türkiye Finalinde seçilen 5 proje içinde yer alma başarısı gösterdi.

Kızıltepe Fen Lisesinden Bir Başarı Daha

Sabancı Vakfı ile Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfının Birlikte düzenlediği ‘Yarını İnşa et’ proje yarışmasına “Piezo Elektrikli Yol” projesiyle finallere katılan Kızıltepe Fen Lisesi finale kalan 5 proje arasında kalarak büyük bir başarıya imza attı. Aralarında Mardin’in de bulunduğu19 ilde başlatılan ‘Yarını İnşa et’ projesine Mardin ilinden 26 Okul 33 Öğretmen 172 Öğrenci arasında Kızıltepe Fen lisesi finale kalan 5 şl arasına girmeyi başardı.

Sabancı Vakfı ile Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfının Birlikte düzenlediği ‘Yarını İnşa et’ projesinin İstanbul’da düzenlenen Türkiye finalleri yarışmasına bilgisayar Öğretmeni Abdullah Sarıbatur’un kontrolünde “Piezo Elektrikli Yol” projesiyle katılan Kızıltepe Fen Lisesi, Hüseyin Çiçek,  Helin Erol, M. Emin Adın, Burak Korkmaz ve M.Cihan Karaboğa’dan oluşan Teknoar adlı öğrenci grubu İstanbul da katıldığı Türkiye Finalinde seçilen 5 proje içinde yer alarak büyük bir başarıya imza atarak Temmuz ayında Sabancı Üniversitesinde düzenlenecek olan Maker Eğitim kapına katılmaya hak kazandı.

 

Finale kalan Konya, Adana, Konya, Mardin, Trabzon illerine bağlı okulların projeleri arasında yer alan Kızıltepe Fen Lisesinin “Piezo Elektrikli Yol” projesi seçilen Projeler içinde uygulanabilirliği en yüksek olan proje olarak da seçildiği belirlendi.

 

YARINI İNŞA ET PROGRAMI NEDİR ?

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfının, Sabancı Vakfı ortaklığı ile sürdürdüğü proje, TTGV’nin yeni becerilere sahip olması gerekecek, geleceğin işgücü ve ülkenin yarınları olan öğrenci ve onları eğiten öğretmenler için yürüttüğü bir dijital dönüşüm eğitim programı olan ‘Yarını İnşa et’projedir.

 

TTGV, teknoloji ve inovasyon alanında kendi imkanlarının ötesinde yeni etki yaratmak isteyen bağışçı ve sponsorlara kaynak yöneten uzman bir kuruluş tecrübesi ve geliştirdiği yenilikçi modeller ile zengin, güvenilir ve şeffaf bir aracılık platformu sağlar.

 

TTGV ileride yeni becerilere sahip olması gerekecek, geleceğin işgücü ve ülkemizin yarınları olan öğrencilerimiz ve onları eğiten öğretmenlerimiz için dijital dönüşüm eğitim programını “Yarını İnşa Et” adıyla başlatmıştır.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2019, 22:57

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER