Kızıltepe Fen Lisesi Öğretmenleri El ve Genel Dezenfektanı Ürettmeye Devam Ediyor

Kızıltepe Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğü Koronavirüs ile mücadele kapsamında Kızıltepe Fen Lisesi Öğretmenleri El ve Genel Dezenfektanı Ürettmeye Devam Ediyor.

Kızıltepe Fen Lisesi Öğretmenleri  El ve Genel  Dezenfektanı Ürettmeye Devam Ediyor



 Kızıltepe Fen Lisesi Öğretmenleri tarafından ilçenin dezenfektan talebini karşılamak için yoğun bir şekilde çalışıyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün verdiği kararla Kızıltepe Fen Lisesi Öğretmenlerinin de  içinde olduğu Türkiye genelindeki birçok Lisede dezenfektan üretimine geçildi.


Kızıltepe Fen lisesi  öğretmenleri tarafından ve Belediye ve Kamu kurumlarında kullanılmak üzere , 1 ton el dezenfektanı ve 2 ton genel dezenfektan üretimi yapıldı.Kimya  öğretmenleri tarafından tarafından üretilerek okul ve kurumlara gönderilen hijyen solüsyonu, tuvalet, depo ve bahçe gibi alanlarda ortam temizliği için kullanılıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ASLAN yapmış olduğu açıklamada;" Kızıltepe Kaymakamı ve Bld. Bşk. V. Sayın Hüseyin ÇAM öncülüğünde  Belediye ve Kamu kurumlarında kullanılmak üzere , kimya öğretmenlerimiz tarafından 1 ton el dezenfektanı ve 2 ton genel dezenfektan üretimi yapıldı.Okullarımıza ve  bütün kamu kurumlarınde kullanılmak üzere  dezenfektan üretimi yaptığımız için mutluyuz. Katkılarından dolayı bütün mazeme ve ilaçları temin eden Kızıltepe Kaymakamı ve Bld. Bşk. V. Sayın Hüseyin ÇAM’a ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.


Dezenfektan ürünü için Milli Eğitim Bakanlığının kendilerine reçete gönderdiğini dile getiren Kızıltepe Fen lisesi  müdürü Ferhan AKAN , “Bakanlığımızın verdiği reçeteyle kısa  bir sürede bir  ton dezenfektan ürettik. Kızıltepe Kaymakamlığı ve belediyesinin katkılarıyla belediyemiz için üretilen 1000 lt nin üzerinde ikinci parti el dezenfektanları Kızıltepe Fen Lisesi Kimya Öğretmeni Fahri AYDOĞAN ve okul idaresince yapılarak belediye yetkililerine teslim edildi. Birer örnek Okul Müdürü Ferhan AKAN tarafından İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili  Sayın Hüseyin ÇAM ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ahmet ASLAN ‘a takdim edildiSayın Kızıltepe Kaymakamı ve Bld. Bşk. V. Sayın Hüseyin ÇAM direktifleriyle resmi kurumlardan gelen talepleri geri çevirmemeye çalıştık. Bu süreçten sonra bizlere talep gelirse karşılaşırız. Gönlümüzden geçen şu; bu hastalık bir an önce bitsin biz de bu ürünü üretmeyelim. İnşallah bu mikrobu yeneceğiz.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2020, 11:13

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER