Kızıltepe Eğitim-Sen oturma eylemi başlattı

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Yönetici ve üyeleri kurtköy escort açığa alınan Eğitim-Sen Kızıltepe Şubesi oturma eylemi başlattı.

Kızıltepe Eğitim-Sen oturma eylemi başlattı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bileşeni Eğitim Sen Kızıltepe Şubesi KHK ile açığa alınan 774 eğitimcinin göreve iadesi için Şube binasında oturma eylemi başlattı.

Oturma eylemi ile ilgili olarak Sendika binasında açıklama yapan Kızıltepe Eğitim Sen Şubesi mali sekreteri Ergin Çetinkaya şunları söyledi;

 

”15 Temmuz darbe girişimi ile başlayan süreç, OHAL ilanı KHK’ler ile hukuksuz bir şekilde devam etmektedir. Yıllardır darbeci zihniyetine karşı duran ve en çok mağdur olan kesimlere kadar ulaşmıştır. Darbe girişimde yer aldığı iddia edilen kamu çalışanlarının tasfiye süreci iktidarın adeta fırsattan istifade edercesine tüm muhalif akademisyenler, öğretmen ve kamu çalışanlarının ihraç ve açığa alma süreci ile davam etmektedir.

 

En son Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı terör ile bağlantılı olduğu iddia edilen 11.500 öğretmenin açığa alınması süreciyle, kamuda ihraçlar doruk noktaya ulaşmıştır. Çoğunluğu Eğitim Sen’li olan bu öğretmenlerin her hangi bir soruşturmaya tabi tutulmadan açığa alınması ne kadar hukuksuz bir ortam ile karşı kaşıya kaldığımızı göstermektedir. Mardin’de açığa alınan 1780 öğretmen arkadaşımızın 774’ü Kızıltepe’de çalışan öğretmen arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Okulların açılacağı hafta böyle bir tasfiye uygulamasına başvurulması, eğitime ve topluma ne kadar değer verildiğinin kanıtı olarak karşımıza çıkmaktadır. Açığa alınan arkadaşlarımızın yerine yangından mal kaçırırcasına, ücretli öğretmenlerin atanması, hem yıllardır atama bekleyen öğretmenlere köleliği dayatmakta, hem de eğitim formasyonu olmayanların ücretli öğretmen olarak atanması eğitimdeki niteliği de ciddi bir şekilde düşürecektir.

 

Biz Kızıltepe Eğitim sen olarak yaşanan hukuksuzluklara karşı her türlü hukuksal haklı mücadelemizi tüm öğretmen arkadaşlarımız görevlerine dönene kadar sürdüreceğiz.Bugün ve her gün yapacağımız oturma eylemleri ve ilerleyen günlerde yapılacak farklı eylemlerle tepkimizi göstereceğiz. Son olarak diyoruz ki “ Direne Direne Kazaanacağız”,Zafer Direnen Emekçilerin olacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2016, 22:19

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER