banner113

Kızıltepe Devlet Hastanesinde MR sistemi kuruldu

Mardin Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde manyetik rezonans (MR) görüntüleme sistemi kuruldu.

Kızıltepe Devlet Hastanesinde MR sistemi kuruldu
 Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Acar,  hastanede kurulan manyetik rezonans (MR) görüntüleme sisteminin hizmet vermeye başladığını söyledi.

Eskiden Kızıltepe Devlet Hastanesinde MR cihazı olmadığından Mardin Devlet Hastanesi'ne gitmek zorunda kalan hastalar haftalarca sıra beklerken, özel hastanelere gidenler ise fark ücreti ödemek zorunda kalıyordu.  

300 bin nüfusluk ilçenin yanı sıra çevre ilçelerden de hastaların geldiği Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde MR görüntüleme sisteminin hizmete girmesi, hasta ve hasta yakınlarını bir nebze de olsa rahatlattı.

Konuyla ilgili konuşan Dahiliye Uzmanı Başhekim Dr. Ömer Acar, hastaneye günde 4 bine yakın hasta girişi yapıldığını söyledi.

Hastanede kurulan MR cihazı sayesinde artık hastaların başka hastanelere gitmekten kurtulduğunu ifade eden Acar, “ Hastanemize günde yaklaşık 4 bin hasta gelmektedir. Silopi’den, Cizre’den, Nusaybin’den bize hastalar başvurmaktadır. Eskiden bize gelen hastalar MR cihazı olmadığından, başka hastanelere gitmek durumunda kalıyorlardı. Mardin Devlet Hastanesi'ne gittiklerinde 2 hafta sonraya randevu alabiliyorlardı. Özel hastanelere gittiklerinde ise fark ücreti alınmaktaydı. Bu sıkıntıların yaşanmaması için MR cihazını kurduk. MR cihazımız 16 kanallı olup bir buçuk testa gücündedir ve gayet kaliteli çekim yapmaktadır. MR cihazı 7-24 çalışmakta olup hastalarımızın hizmetindeyiz, hastanemize ve halkımıza hayırlı olsun.” dedi. (Mehmet Aslan- İLKHA)


Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2016, 17:21

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER