banner113

Kızıltepe Çevgön Başkanı Çakar Trt Ve Cihan Haber Ajansına Demeç Verdi

Kızıltepe çevre gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar Anızlarla ilgili ulusal basına hem Türkçe hem Kürtçe demeç verdi.

Kızıltepe Çevgön Başkanı Çakar Trt Ve Cihan Haber Ajansına  Demeç Verdi

Son dönemlerde artan Anız yangınları ve bununla beraber gelen şiddetli rüzgar büyük felaketler ortaya çıktı can ve mal kaybına neden oldu.

 Cihan Haber Ajansı Ve TRT Haber muhabiri Mehmet Doğan'la yapılan röportajda Çev-Gön Başkanı Çakar şu açıklamalarda bulundu..

Bölgemizde ve yöremizde tarımcılıkla uğraşan çiftçilerimiz bazen ummadığı felaketlerle karşı karşıya gelmektedir. Bu yıl  bu ay içinde Yakılan Anız yangıları olurken Şiddetli rüzgarda gelince bir felaket oldu can ve mal kaybına neden oldu Anız ateşi söndürmeye çalışan bir bayan hayatını kayıp etti.

Her  yıl tekrarlanan Anız yangınları bilinçli veya bilinçsiz olarak yakılan bu anızlar ahlaki değil insanlığa sığmaz  bu bir cinayettir bu bir çevre felaketidir çünkü bu anızların içinde Allah'ın yaratığı canlı hayvanlar var .

Bizler Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak her yıl bu anızlarla ilgili bildiri dağıtıyoruz basın yolu ile açıklamalar yapıyoruz. Halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz halen mesaj alınmamıştır. Maalesef bu yıl gene ayni felaket ortaya çıktı.

Allah için, Peygamber için toplumsal olarak duyarlı olalım bu suça ve bu günahlara ortak olmayalım dedi Çakar şöyle devam eti.

Bu yakılan anızlar ateşinden çıkan duman çevreye yayan kirlilik çevre ve doğa dengesini bozuyor canlı ve cansız  varlıklar üzerinde etki yapıyor çevre doğa dengesini alt üst ediyor.

Bu anızlar yakılırken gelen şiddetli rüzgarla beraber Mardin bölgemizde tahminen 40 bin dönüm Anız yakma vakası görüldü.Bununla beraber 400 e yakın ağaç yandı  bununla beraber bazı telefon direklerlide ziyan oldu.

Halkımıza ilgililere yetkililere çağrımız var halkımız çitçilerimiz bu konuda bilgilendirmek ve duyarlılığa çağrı yapmak için gereğinin yapılmasını gerekirse bununla ilgili çağrıları cami hutbelerinde ve milli eğitim de okullarda anlatılırsa iyi olur diye düşünüyorum dedi.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2012, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER