banner113

Kızıltepe Belediye’sinden Yeni Hububat Ticaret Merkezine Ziyaret

Kızıltepe Belediye başkanı Ferhan Türk, Belediye başkan vekili Haşim Baday ve belediye meclis üyeleri Yeni Hububat Ticaret Merkezini ziyaret ederek Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter’le beraber çalışmaları yerinde incelediler.

Kızıltepe Belediye’sinden Yeni Hububat Ticaret Merkezine Ziyaret

Kızıltepe Belediyesinden gelen Heyeti Zahireciler Derneği başkanı Mehmet Şerif Öter ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Belediye Başkanı Ferhan Türk ve gelen heyette Hububat Ticaret Merkezinin kapasite ve özellikleri Yüklenici firma yetkilisi ve projenin inşaat mühendislerinden Ümran Kasap tarafından detaylı bir şekilde anlatıldı.

 

20 gün sonra 632 adet işyerlerini zahirecilere kura ile teslim edileceğini belirten Dernek başkanı Mehmet Şerif Öter, 20 Nisan da taşınmayı hedeflediklerini Belediye başkanı Sayın Ferhan Türk ve belediye meclis üyelerimizin ziyaretlerinden mutlu olduklarını açıkladı.

Öter, “ Hububat Ticaret Merkezi kendi branşında ülkemizin ve orta doğunun en büyük projesidir. Zahireciler olarak bu devasa projeyi birlik, beraberlik ve örnek dayanışmamız sayesinde başardık. Allah izin verirse 20 güne kadar kuraları çekip esnaflarımıza işyerlerini teslim edeceğiz. Önümüzdeki nisan ayı sonuna kadar tüm zahirecilerimiz yeni yerimize taşınıp 2013 yeni mahsulüne yetiştireceğiz. Ziyaret vesilesiyle belediye başkanımızdan talebimiz kanalizasyon sorunumuzun açılışa kadar çözüme kavuşmasıdır. Belediye başkanı Sayın Ferhan Türk Hububat Ticaret Merkezi Kanalizasyon sorunu belediyenin gündeminde olduğunu konuyla ilgili teknik ekibin çalışmaları devam ettiğini söyledi.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Bölgenin temel ekonomik potansiyeli tarıma dayalı olduğunu kaydeden Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk “ Projenin özelliklerini, büyüklüğünü yerinde gördük. Tarım ticaret sektörümüze, ilçemize ve bölgemize böylesine muhteşem bir projeyi kendi imkânlarıyla oluşturan zahirecilerimizi tebrik ediyor, kutluyorum diyen Türk, “ Bölgenin büyük bir kısmının tarımla uğraşması nedeniyle, yerinde bir hizmet olduğunu gördüm. Merkezin Kızıltepe ve bölge için önemli bir yerdir. Tarım sektörüne yenilikler getirecektir. Sadece bu günün ihtiyaçlarını karşılamak üzere değil, önümüzdeki yüzyılın ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuş modern bir tesistir.” Dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2013, 19:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER