Kızıltepe Belediyesi’nden Öğrencilere EBA Destek Merkezi

Kızıltepe Belediyesi, Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk ve ortaöğretim kurumlarında derslerin online olarak verilmeye başlamasıyla birlikte uzaktan eğitimde yeterli imkanı olmayan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı’nı (EBA) hayata geçirdi.

Kızıltepe Belediyesi’nden Öğrencilere EBA Destek Merkezi

75 bin öğrencinin eğitim gördüğü ilçemizde öğrencilerimizi mağdur etmemek adına Turgut Özal Sağlık Yaşam Merkezi, Mezopotamya Hanımeli Sağlık Yaşam Merkezi ve Dikmen Hanımeli Kadın Merkezi’nde internet erişim hızında sorun yaşayan ve evde yeterli imkanları olmayan öğrenciler için sosyal mesafeli EBA hizmeti verilmeye başlandı.

EBA Destek Merkezinde, öğrenciler hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında bilgisayar ve internetten ücretsiz olarak faydalanabiliyor. İçerisinde son teknolojiyle donatılmış bilgisayarların bulunduğu merkezde toplam 5 sınıfta 45 bilgisayar ile öğrenciler, görevliler eşliğinde ders çalışma ve ödevlerini yapma imkanı buluyor.

Öğrencilerin eğitime ulaşmasındaki her engeli kaldırma noktasında çalışmalarını yürüten Kızıltepe Belediyesi, öğrencilerin yüreklerine dokunmaya devam ediyor. Öğrencilerin sağlığı da göz önünde bulundurularak sosyal mesafeye uygun bir şekilde hazırlanan sınıflarda dezenfektan ve maskeler de hazır bulunuyor. Öğrenciler en iyi şekilde ağırlanarak eğitimlerinden faydalanmaları sağlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2020, 10:51

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER