Kızıltepe Belediyesinde Çalışmalar Koordineli Yürütülecek

Kızıltepe Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede koordineli çalışma yürütülmesi için geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.

Kızıltepe Belediyesinde Çalışmalar Koordineli Yürütülecek

Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları Nilüfer Elik Yılmaz ve Zeyni İpek ile Belediye Başkan Yardımcıları Dilber Sulhan ve Turgay Timur ile Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Abdulvahap Yılmaz, Fen İşleri Daire Başkanı Servet Abdan, Zabıta Daire Başkanı Kinyaz Köle, Ulaşım Daire Başkanı Bahri Çeviren ile bağlı daire başkanlığı müdürleri, MARSU Genel Müdür Yardımcısı Nezir Çelik, TEDAŞ Kızıltepe İşletme Müdürü Kenan Polat, Kızıltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürü Fahrettin Kaya, Kızıltepe Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Hasan Karaaslan, Kızıltepe Belediyesi Ekoloji ve Trafik Komisyonu ile Daimi Encümenlerin katılımı ile bir toplantı yapıldı. Kızıltepe Belediye Başkanlık makamında gerçekleştirilen geniş katılımlı toplantıda, Kızıltepe ilçesinde yapılan çalışmaların hızlı ve takip edilmesi için tek bir çatı altında koordine edilmesi kararı alındı. Toplantıda konuşan Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz, iki belediyenin koordineli çalışması için bir arada bulunduklarını ifade ederek, “Dağınık çalışmayı önlemek için bir aradayız. Belediye olarak el ele vererek tüm sorunlarımızı hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak istiyoruz. Bugün oluşturacağımız bir ekip ile artık ilçemizdeki çalışmaları tek bir çatı altında toplayarak koordinasyonu sağlayacağız.” dedi.

Mardin Büyükşehir Daire Başkanları ise, ilçedeki çalışmaların birbirinden bağımsız olduğu için kimi aksaklıkların yaşandığına vurgu yaparak, ellerinde olmayan nedenlerden dolayı hizmetlerin aksadığını belirtti. Daire başkanları, Mardin Caddesi ve Eski Hastane Caddesi’nin Kurban Bayramından önce bitirileceğini, Urfa Caddesinin ise bayramdan sonraya kalacağını aktardı. Daire Başkanları, çalışmaların yavaş gitmesinin nedeninin elektrik kablolarının 80 santim yerine 15 santim yerin altına alınmasından kaynaklandığına da dikkat çekerek, hızlarının bu yüzden düştüğünü belirtti.

Toplantının ardından Kızıltepe Belediye Meclis Salonunda Mardin Caddesi, Eski Hastane Caddesi ve Urfa Caddesinde yapılacak olan çalışmanın sinevizyon gösterimi yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2019, 16:44

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER