Kızıltepe Belediyesi Kanser Tarama Ve Bilgilendirme Çalışmaları Devam Ediyor.

Ubeydullah Eren Sağlık Yaşam Alanı merkezi ile (KETEM) Toplum Sağlığı Merkezi’nin kadınlara yönelik başlattığı kanser tarama ve bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Kızıltepe Belediyesi  Kanser Tarama Ve Bilgilendirme Çalışmaları Devam Ediyor.

Proje kapsamında, Kızıltepe Belediyesi’nin araçları ile evlerinden alınan kadınlar, Ubeydullah Eren Sağlık Yaşam Alanı merkezine getirilerek kanser taraması ve eğitimden geçiriliyor. Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kızıltepe Toplum Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü çalışmada Turgut Özal mahallesi, Atatürk mahallesi ve Aşiti mahallesinde bulunan 70 kadına rahim kanseri tahlili ve mamografi taraması yapıldı.

Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğüne bağlı sağlık personeller Felek Fidan, Lokman Kalkan, Kızıltepe Toplum Sağlığı Müdürlüğü ebeleri Müzeyyen Durak ve Sevim Değer tarafından kadınlara bilgilendirme yapılarak, ardından kontroller gerçekleştiriliyor.

Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkan yardımcısı Adle Kızılay,”Kızıltepe Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan kadınlarımızın beden ve ruh sağlıklarına ilişkin, ”Kadınlara yönelik ücretsiz kanser erken tarama ve bilgilendirme” çalışmaları yaptık.Ubeydullah Eren Sağlık Yaşam Alanı merkezi çalışanları tarafından, ilçemizdeki kadınlarımıza ulaşılarak, meme ve rahim ağzı kanseri hakkında bilgilendirme yapılıyor. Bu çerçevede ilçemizde yaşayan kadınlarımızın, belediyemiz tarafından ücretsiz servis araçlarımız ile alınıp sağlık merkezinde tahlilleri yapıldıktan sonra, Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) ücretsiz taramaları yapılıyor. Kızıltepe Belediyesi,Ubeydullah Eren Sağlık Yaşam Alanı merkezine sağlık alanında yaptığımız çalışmalarımıza devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 07:41

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER