banner113

Kızıltepe Belediyesi İstihdam Bürosu’nu açtı

Sosyal belediyecilik anlayışıyla Kızıltepe halkına hayatın her alanında hizmet vermeye çalışan Kızıltepe Belediyesi, büyük bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdi.

Kızıltepe Belediyesi İstihdam Bürosu’nu açtı
Belediye, Türkiye İş Kurumu ile işbirliği yaparak, ilçedeki işsizlik sorununun çözümüne katkı amacıyla ‘İstihdam Bürosu’ açtı. Kızıltepe sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara yönelik olarak açılan büroda, Kızıltepe Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bünyesinde  24 Mayıs’ta faaliyete başlayan İstihdam Bürosu’na bugüne kadar 1000  başvuru yapıldı. Başvuruları kayda alarak çeşitli kurum ve kuruluşlarla irtibata geçen Kızıltepe Belediyesi, 171 vatandaşa uygun bulunan alanlara yönlendiren İstihdam Bürosu, çalışmalarını yoğun şekilde devam ediyor.
 
Sadece "yol yapan" Belediye anlayışı geride kaldı
 
Belediyeciliği yalnızca klasik belediye hizmetlerinden ibaret görmediklerini belirten Kızıltepe Belediye Başkanvekili Haşim Baday, çağdaş belediyecilik anlayışının gereği olarak sosyal hizmetlerde de önemli adımlar attıklarını söyledi. Belediyeciliği yalnızca yol ve kaldırım yapmaktan ibaret sayan anlayışın artık çok gerilerde kaldığını ifade eden Başkanvekili Haşim Baday, belediyeciliğin şehirleri fiziki yönden imar etmek kadar, o şehirde yaşayan insanların huzur ve mutluluğu anlamına da gelmesi gerektiğini söyledi. Bu anlayışla, Türkiye İş Kurumu ile ortaklaşa İstihdam Bürosu açtıklarını vurgulayan Başkan vekili Haşim Baday, şunları söyledi: “İlçemizde yaşayan işsiz gençlerimize iş olanağı sağlamak ümidiyle, İstihdam Bürosu açtık. Amacımız belediye olarak bu sorunun çözümüne katkıda bulabilmektir. 2 aylık süre zarfında 200’e yakın vatandaşımıza iş olanağı sağladık. İnanıyorum ki hizmetin devam edeceği ileri zamanlarda bu sayı daha da artacak. Biz de belediye olarak bu sorunun çözümünde etkin rol almaktan büyük mutluluk duyacağız.”

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2012, 23:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER