Kızıltepe Belediyesi ile Tüm Bel-Sen Toplu İş Sözleşmesi imzaladı.

Memur ve sözleşmeli memur statüsünde görev yapan personeli kapsayan, kazanılmış sosyal hakları içeren Toplu İş Sözleşmesi Kızıltepe Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalandı

Kızıltepe Belediyesi ile Tüm Bel-Sen Toplu İş Sözleşmesi imzaladı.

Memur ve sözleşmeli memur statüsünde görev yapan personeli kapsayan, kazanılmış sosyal hakları içeren Toplu İş Sözleşmesi, Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na  (KESK) bağlı yetkili sendika Tüm Bel-Sen Mardin Şube Başkanı Baki Kardaş tarafından imzalandı. Sözleşmenin imzalanmasından önce Başkan Yılmaz, sendika yöneticileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Toplu İş Sözleşmesi imza töreni Belediye Başkanlık makamında yapıldı.

 

Kızıltepe Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesinde, tarafların karşılıklı hak ve yükümlülükleri, iş güvencesi garanti altına alındı. Toplu iş sözleşmesi, çalışanların yıllık izinleri, maaş zammı, ikramiye gibi özlük haklarının yanı sıra sosyal çalışmalardan yararlanma, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin maddeleri de içeriyor. Sözleşmede, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde kadın çalışanların ile 21 Mart Nevroz Bayramında tüm çalışanların ücretli izinli sayılmasına de yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2019, 13:52

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER