banner113

Kızıltepe Belediyesi bin 700 hastaya sağlık hizmet verdi

Kızıltepe Belediyesi Sağlık Yaşam Merkezi 2 mahallede 747 haneyi ziyaret ederek, bin 700 hastaya sağlık hizmeti verdi.

Kızıltepe Belediyesi bin 700 hastaya sağlık hizmet verdi

Kızıltepe Belediyesinin Turgut Özal Mahallesinde açtığı sağlık yaşam merkezi, Turgut Özal ile Aşiti Mahallesinde 747 haneyi ziyaret ederek bin 700 hastaya enjeksiyon, gebelik testi, buhar tedavisi, tansiyon, şeker ölçümü, pansuman, kan alımı gibi sağlık hizmetleri sundu.

Konuyla ilgili Belediyeden yapılan açıklamada, Turgut Özal Sağlık Yaşam Alanında açılan kurslarla ve sağlık ekibiyle vatandaşlara, evlerinde sağlık hizmeti verilmeye devam edileceği belirtilerek, “Kadınlara birbirinden farklı kursların verildiği Turgut Özal Sağlık Yaşam Alanı, sağlık ekibiyle ilçede mahalleleri gezerek bütün vatandaşlarımıza şeker, tansiyon gibi konularda bilgilendirmede bulunup, hastalarla yakından ilgilenilmiştir. Açıldığı günden beri bin 700 hastaya ulaşan sağlık yaşam alanı hastalara enjeksiyon, gebelik testi, buhar tedavisi, tansiyon, şeker ölçümü, pansuman, kan alımı gibi sağlık hizmetleri vermektedir” denildi.

“Her işin başı sağlık” sloganıyla vatandaşlar için sağlık hizmetinin ön plana çıkarıldığı belirtilen açıklamada, “Birçok hastaya yardım eli uzatılmaktadır. Saha çalışmasında Turgut Özal, Medya ve Aşiti Mahallesi’nde toplam 747 haneye ulaşılmıştır. Özellikle yaşlı ve yatalak olan vatandaşlara evde sağlık hizmeti sunularak ihtiyaçları giderilmektedir.” ifadelerine yer verildi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2018, 11:06

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER