banner113

Kızıltepe Belediyesi 5 bin kişiye Aşure dağıttı.

Kızıltepe Belediyesi tarafından Muharrem ayı münasebetiyle Cumhuriyet meydanında 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Kızıltepe Belediyesi 5 bin kişiye Aşure dağıttı.

  Aşure dağıtımına; AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ahmet Odabaş, AK Parti ilçe Başkanı Faruk Kılıç, Kamu Kurum müdürleri, Muhtarlar ile STK ve Oda başkanları katıldı. Protokol üyeleri Muharrem ayı ve Aşure Gününüz Kutlu olsun yazılı afişin önünde kendi elleriyle kaplara doldurdukları aşureyi vatandaşa ikram ettiler.

 

“Burada halkımızla beraber nice güzel programlar yapacağız.”

Aşure dağıtımının ardından açıklamada bulunan Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, tüm İslam âleminin Muharrem ayını kutlayarak şunları söyledi:

“Bugün Kızıltepe Belediyemizin Muharrem ayı vesilesiyle 5 bin kişiye dağıtmış olduğu aşure etkinliğine katıldık. Burada olmaktan çok mutluyum. Böyle bir organizasyon yaptığı için Sayın kaymakamımıza ve Belediye Başkan vekilimize teşekkür ediyorum. Bu meydan çok güzel yemeklere şahit oldu. İnşallah, bunda sonrasında Ramazan ayında olsun, Muharrem ayında olsun, mevlitlerimiz olsun daha burada halkımızla beraber nice güzel programlar yapacağız.”

 

“Vatandaşın milli, manevi hassasiyeti gözetilmiyordu, Belediye böyle etkinliklere uzaktı.”

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ahmet Odabaş ise  “Mübarek Muharrem ayını icra ediyoruz. İslam tarihine bakıldığı zaman Muharrem ayı, özellikle Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin efendimizin şehit edildiği İslam âlemi olarak bizleri büyük acılara dark eden bir aydır. Kızıltepe Belediyesi olarak Muharrem ayı vesilesiyle Cumhuriyet meydanında 5 bin kişiye aşure dağıttık. Yaklaşık 20-30 senedir Kızıltepe Belediyesi böyle etkinliklere uzaktı vatandaşın milli, manevi hassasiyeti gözetilmiyordu. Bunlar yönetimlerin hiç umurunda değildi. Ama geldiğimizden beri özellikle Ramazan ayında 30 gün boyunca vatandaşlarımıza burada yine Cumhuriyet meydanında iftar sofrası açmıştık. Bugünde Muharrem ayı münasebetiyle 5 bin kişiye aşure dağıttık. Allah kabul etsin. Katılımlarından dolayı Sayın Vekilimize teşekkür ediyorum. İnşallah birliğimize, beraberliğimize, berekete vesile olur.” Temennisinde bulundu.

 

“Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır.”

AK Parti ilçe Başkanı Faruk Kılıç’da Aşure etkinliğinde yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bilindiği gibi Muharrem ayı Hicri yılının ilk ayı olması nedeniyle islam alemi için önemli bir aydır. Şehrullahi'l-Muharrem" olarak meşhur olan, yani "Allah'ın ayı Muharrem" olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Hicrî Senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günü Âşura Günüdür. Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, Âşura Gününün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır. Bu ayda çok önemli gelişmeler yaşanmış ve bunların en önemli olayların başında Kerbela'da Hz Hüseyin'in şehit edilmesidir. Bu olay islam aleminin kalbine bir hançer gibi saplanmış ve Müslümanların ihtilaflarını Köklü bir şekilde derinleştirmiştir. Bu ay'ın yeniden Müslümanların uyanışına vesile olmasını diliyorum.bu ay'ın önemine istinaden düzenlemiş olduğu etkinlikten dolayı Kızıltepe belediyesi başkanvekili Ahmet Odabaş beyefendiye ve Kızıltepe Belediyesinin kiymetli çalışanlarına teşekkür ederim. Bu önemli günde Kızıltepe halkının yanında yer alan Mardin milletvekilimiz sayın Ceyda Bölünmez Çankırı hanımefendiye teşekkür ederim.”

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2017, 15:35

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER