banner113

Kızıltepe Belediye CEMR Şartı'nı Kabul Etti.

Kızıltepe Belediye Meclisi aldığı kararla CEMR Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı'nı kabul etti.

 Kızıltepe Belediye CEMR Şartı'nı Kabul Etti.

En geniş kapsamlı yerel ve bölgesel yönetimler birliği olan CEMR'in, kadın-erkek arasında eşitliğin sağlanması için üye belediyelere sorumluluk yükleyen Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı DBP'li belediyeler tarafından kabul ediliyor. DBP'li 103 belediye CEMR temsilcileri ve kadın belediye eş başkanların katılımı ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı'nı ortak protokolle imzalamaya hazırlanıyor.

Hazırlıklar kapsamında Kızıltepe Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısında oy çokluğu ile CEMR Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı'nı kabul etti. Konuya ilişkin bilgi veren Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanları Ası ve Salman,, kararın hayata geçmesi için çalışmalara başlatacaklarını söyledi. Eş başkanlar "Bu hakkın hayata geçirilmesi için kanunen tanınmasının yanı sıra yaşamın her alanında-politik, ekonomik, sosyal ve kültürel-etkili uygulanmasına ihtiyaç vardır.
Kadın iradesini, ihtiyaçlarını sorunlarını esas alan bir yerel yönetin anlayışı söz konusu. Kadın erkek eşitliği herkes için temel bir hak ve demokrasi için gerekli bir değer niteliğidir. Bu hakkın hayatta geçirilmesi için kanunen tanınmasının yanı sıra yaşamın her alanında politik, ekonomik, sosyal ve kültürel uygulamasına ihtiyaç vardır. Gerçek kadın - erkek eşitliği bugünün ve yarının dünyasında ekonomik ve toplumsal başarımız için temel bir meseledir. Bu gereklilik sadece Avrupa düzeyinde veya ulusal düzeyde değil, kendi bölgelerimiz, kentlerimiz ve yerel topluluklarımız için de geçerlidir. Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi ve bağlı kadınlar komitesi yerel ve bölgesel yönetimlerden temsilciler seçerek, uzun yıllardan beri kadın - erkek eşitliğinin yerel ve bölgesel düzeyde geliştirilmesi maksadıyla faal çalışmalar yürütmüştür. Kızıltepe Belediyesi, yukarıda kısaca içeriğine değindiğimiz Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şart'ına imza atarak 8 Mart'ı kazanımları yükselterek karşılamayı planlıyor. Aslında Belediyemizin yönetim şekli olan eş başkanlık sistemi, şart imzalanmadan önce de yürürlükteydi. Yıllardan beri kadın-erkek eşitliğini sağlama, cinsiyet özgürlükçü yaşam mücadelesi veren belediyelerimiz ileriye yönelik adımları atmaya her daim devam edecektir" ifadelerini kullandı.

CEMR sözleşmesinin kabul edilmesinin ardından ilgili alanlarda çalışmalara yürütmek için hazırlıkları başlanacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 11:18

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER