banner113

Kızıltepe Askerlik Şubesine bombalı araç saldırısı: 1 ölü 17 yaralı

Kızıltepe Askerlik Şubesine bombalı araç saldırısı: 1 ölü 17 yaralı

  Kızıltepe Askerlik Şubesine bombalı araç saldırısı: 1 ölü 17 yaralı

Patlama sonucu 1 kişi hayatını kaybederken aralarında bir astsubay ile eşi ve 3 çocuğunda bulunduğu 17 kişi yaralandı. Şiddetli patlama ilçenin tümünde hissedilirken, Hasar meydana gelen Askerlik Şubesi binasının ihata duvarının bir kısmı yıkılırken yolun karşısında bulunan inşaatın kısmen çöktüğü patlama da çevredeki birçok bina, işyeri ve araç hasar gördü. Bölgedeki cadde ve sokakların cam kırıkları ile dolu olduğu görüldü.

 

Kızıltepe ilçe merkezi Aşiti Mahallesi Mardin yolu üzerinde bulunan 4. Hudut alayı içinde bulunan Askerlik şubesi hizmet binasının yan tarafında meydana gelen şiddetli patlamanın ilk belirlemelere göre bombalı araçla gerçekleştirildiği tahmin edilirken, çok sayıda araç parçalarının patlama bölgesinde dağıldığı ve yola savrulduğu görüldü.

 

Askerlik şubesinin karşısında bulunan inşaatta bekçilik yapan 1 Suriyelinin patlamanın şiddetiyle yıkılan duvarın altında kalarak hayatını kaybederken çevrede bulunan binalarda patlayan cam ve benzeri cisimlerle 17 kişinin de yaralandığı ve Kızıltepe Devlet hastanesinde tedavi altına alındığı belirtildi.

 

Bombalı araç saldırısının hemen ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edilirken Güvenlik güçleri çevrede tedbir alarak bölgeyi giriş güvenlik şeridi ile araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Olay ile ilgili araştırma ve soruşturmaya devam ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 16:01

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER