banner113

Kılıç Tarım New Hollandla 15. Yılını Traktör Çekilişiyle Kutladı

Kılıç Tarım’ın Çiftçi müşterileri arasında düzenlediği Traktör talihlisi çiftçi yapılan çekiliş ile belli oldu.

Kılıç Tarım New Hollandla 15. Yılını Traktör Çekilişiyle Kutladı

Merkezi Kızıltepe ilçesinde bulunan New Holland Traktör ve biçerdöver bayisi Kılıç Tarım ürünleri firması, Bayiliklerinden traktör satın alan çiftçileri arasında milli piyangodan izinli bir adet TD90D çift çeker kabinli Traktör ödüllü bir çekiliş düzenlendi.

 

Buhara düğün salonunda yapılan ve New Holland bölge müdürü Taki kaş’ın da katıldığı çekilişe çok sayıda çiftçinin yanı sıra, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu ve Zahireciler Derneği başkanı Mehmet Şerif Öter, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Halit Solhan, Kızıltepe Ticaret Odası genel sekreteri Ahmet Aslan, Kızıltepe Ziraat bankası müdürü Ethem Bozan, Mardin Toplumsal dayanışma Federasyonu temsilcileri ve davetliler iştirak etti.

 

Kılıç Tarım yetkilileri çekiliş öncesinde yaptıkları açıklamada " Çeyrek asrı aşan bir geçmişle Mardin çiftçisinin tüm tarımsal ihtiyaçlarını karşılamak üzerine kurulduklarını ve çiftçinin daha fazla verim elde etmesi için gayretle çalıştıklarını ifade ettiler. Kılıç Tarım, tüm Türkiye'de olduğu gibi Mardin’de de New Holland markasıyla %50’nin üzerinde bir Pazar payı başarısı yakalayarak, Mardin bölgesinde satılan her iki traktörden birinin kendileri tarafından satılmasından gurur duyduklarını belirtti. Firma yetkilileri, Mazot, Gübre, Buğday tohumu, Mısır tohumu, Ekipman, Traktör, Biçerdöver satışının yanı sıra, ürün yelpazesine ekledikleri New Holland İş makineleriyle birlikte, arazide çiftçiyle birlikte ter dökmekle kalmayıp, içinde emeğin olduğu tüm iş sahalarında Mardin yatırımcısının yanında olacaklarını belirttiler. New Hollandla 15. yılında Traktör ve biçerdöver sektöründe kendilerini değişmeyen liderliğe taşıyan çiftçilerine bir teşekkür olarak kabul edilmesini bekledikleri çekiliş traktörüyle çiftçilerinin tatlı bir heyecan yaşamasını istediklerini belirten Kılıç Tarım,  modern ve işlevsel tarımla bölge çiftçisinin daha profesyonel çalışmasına katkı sunacak tüm yenilikçi tarım projelerini yakından takip ettiklerini ifade ettiler.

Çekiliş programında konuşma yapan Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı “Çiftçinin toplumuza değer kattığını, bölgemizin kalkınmasının tüm ülkeyle bağlantılı olduğunu, bu kalkınmanın en büyük ayağının Tarım ve çiftçi desteklenmesi olduğunu, bu yüzden eli öpülesi çiftçinin mutlaka desteklenmesi gerektiğini ve mazot, gübre, tohum gibi çiftçi için hayati malzemelerin çiftçiye uygun şartlarla verilmesinin desteklenmesi gerektiğini belirtti. Şahin aynı zamanda Ankara’da yapmış oldukları tüm temaslarda bölge halkının sıkıntılarını dile getirdiklerini ve bölge halkının yegâne gelir kapısı olan tarımda son zamanlarda meydana gelen elektrik sorunlarını yetkililere bildirdiklerini belirtti.

 

MTDF ve Zahireciler Başkanı Mehmet Şerif Öter’de çekiliş öncesi yaptığı konuşmada, Bölge halkının geçimini ağırlıklı olarak Tarım’ın yanı sıra Habur ve Turizm üzerinden idame ettirdiklerini, ancak son zamanlarda yaşanan şiddet olaylarından Turizmin ve turizmin ciddi ölçüde sekteye uğradığını, Habur’un katkısının ise düştüğünü, bu kaybın bölgedeki tüm insan

ların ve ülke ekonomisinin kaybı olduğunu, elde kalan tarım kaynağının da elektrik, su, gibi sorunlarla boğuşmak zorunda kaldığını belirtti. Hiç üşenmeden yetkililerin kapılarını ısrarla çaldıklarını belirten Öter, bu bölgenin ayakta kalmasını sağlayan emek sahibi herkese karşı borçlu olduklarını aktardı. Öter aynı zamanda, Türkiye’deki diğer bölgelerde uygulanan tüm tarım uygulamalarının bölgemizde de yapılmasını istediklerini, ekstra bir beklenti içerisinde olmadıklarını ve bu hizmeti de bedava talep etmediklerini belirtti. Ekipman hibe desteklemesine ve mısır desteklemesine ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Öter, gerçek anlamda hayata geçmesi hayli uzun zaman almış Gap projesinin de bölge çiftçileri için hayati bir önem taşıdığını ve bir çok projenin tamamlanmasına rağmen 40 yılı aşkın zamandır tamamlanamayan GAP sulama projesinin bir an önce bitirilesi gerektiğini belirtti.

 

Noter huzurunda yapılan çekilişte, bir adet TD90D çift çeker kabinli traktörü kazanan talihli çiftçi Dara köyünde ikamet eden 000129 bilet numarasına sahip Davut Açık olurken, Yedek talihli ise Yukarı yeni köyünde ikamet eden 000133 numaralı biletin sahibi Kadri Ete oldu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2016, 08:10

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER