KESK Tutuklamaları Kınadı.

KESK Mersinde gözaltına alınan üye ve yöneticilerinin tutuklanmasını kınayan bir basın açıklaması düzenleyerek, serbest bırakılmaları çağrısında bulundu.

KESK Tutuklamaları Kınadı.


Kızıltepe KESK, üyelerine yönelik baskı ve gözaltıları protesto etmek amacıyla  Özgürlük meydanında  bir basın açıklaması yaptı. Baran İlhan tarafından okunan açıklamada:

“Öncelikle İzmir`de, Nazire Merzeci İlköğretim Okuln’nda, ders sırasında, bir öğrencisinin bıçaklı saldırısına uğrayan Sevilay Durukan, yaşamını yitirmiştir. Başta öğretmenimizin ailesi ve yakınları olmak üzere tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz.

Türkiye’de kamu emekçileri sendikal hareketinin öncüsü, “Küresel kapitalizmin sendikaları boğmak isteyen akıntısına karşı kürek çekenlerin” örgütlü gücü KESK’in sesini kısmak isteyenlerin şaibeli operasyonları tüm kamuoyunca bilinmektedir.

KESK’in mücadelesine gölge düşürmek ve yandaş sendikaların önünü açmak amacıyla yapılan söz konusu operasyonlar sonucunda toplam 70 üye ve yöneticimiz hala tutukludur. Buradan tutuklu tüm KESK’li yönetici ve üyelerimize yürekten selamlarımızı gönderiyoruz. Ve onlara diyoruz ki,  sizlerin sadece bedenlerinin tutsak olduğunu biliyoruz.

Son olarak geçen hafta, uzun zamandır ilan edilmemiş bir  OHAL sisteminin hüküm sürdüğü Mersin başta olmak üzere Diyarbakır, Adana, Batman, Şırnak ve Dersim'de gerçekleştirilen baskınlar sonucunda, KESK Genel Meclis üyemiz Sinan Muşlu, Eğitim Sen Mersin Şube Kadın Sekreteri Aynur Şahin, Eğitim Sen Mersin Şube üyesi Mustafa Işık, Tüm-Bel Sen Mersin Şube üyesi Erdal Sarıkaya ve Tüm Bel Sen Diyarbakır Şube üyesi Mustafa Gül gözaltına alınıp tutuklanmışlardır.

Son dönemde ülkemizde yaşananlar AKP’nin, yarattığı korku imparatorluğunun gölgesinin ulaşmadığı hiçbir alan bırakmamaya kararlı olduğunu göstermektedir.  Tasavvur ettikleri resmi hayata geçirmek için Türkiye’yi hızla tek adam diktasına doğru sürükleyenler; muhalif-demokrat kesimleri cendereye alarak tüm toplumu derin bir sessizliğe mahkum etmeyi amaçlamaktadır.

Hukuk ve adalet kavramına olan güvenin son derece azaldığı bir dönemde KESK’li tutukluların tahliye edilmesi, hukuk alanında yaşanan derin güven erozyonunu az da olsa azaltacaktır. Konfederasyonumuz ve sendikalarımız üzerindeki baskı ve yıldırma politikalarına son verilmeli, tek suçları sendikal faaliyet yürütmek olan KESK’liler derhal serbest bırakılmalıdır.” İfadelerine yer verildi. Basın açıklamasına katılan KESK üyeleri daha sonra sessizce dağıldı.


Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2012, 00:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER