banner113

Kaynarca’da Kutlu Doğum Kutlandı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Kaynarca mahallesinde (köyünde) Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kaynarca’da Kutlu Doğum Kutlandı
Dün akşam Kızıltepe ilçesine bağlı Kaynarca ( Tolık) Mahallesinde (köyü), genç, yaşlı, kadın ve çocuklar, Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için camiye akın etti. Yoğun ilgiden dolayı cami yetersiz kalınca, kadınlar  cami içinde programı takip ederken, erkekler ise   cami bahçesine alındı.

Program Peygamber Sevdalıları Platformu Kızıltepe temsilcisi Nurettin Geşgin’in  okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra sahne alan Kızıltepe İlahi Grubu ile Ensar İlahi Grubu sanatçıları Peygamber Efendimizi  konu alan birbirinden güzel ilahi ve ezgileri seslendirmeleri ile devam etti. İlahilerin ardından mevlithanlar Murat Dağ, Yılmaz Budak ile Medeni Dağ mevlid-i şerif okudu.

Okunan mevlid-i şerifin ardından  günün anlam ve önemi ile ilgili Kürtçe bir konuşma yapan Molla Ali Büyük, Ahiret gününde Resulullah’a (sav)  yakın olmak için, dünyada ona  bol  bol salavat getirilmesi gerektiğini belirterek, “ Bunu çok iyi bilmemiz lazım ki Resulullah (sav) yaratılışı sıradan bir yaratılış değildir. O emsalsiz bir önder ve  rehberdir. Allah-u Teala   bir ayeti kerimede  bizlere hitaben şöyle buyuruyor: ‘ Şüphesiz Allah ve  melekler peygambere salat ve selam ediyor. Ey iman edenler, siz de O’na salat ve selam getirin.’   Peygamber Efendimiz ise bir hadisi şerifinde şöyle buyuruyor, ‘Ahiret gününde bana en yakın olanlar, dünyada beni anıp üzerime çok salat ve selam getirenlerdir.’ Eğer biz Müslümanlar ahiret gününde Hz. Muhammed’e (sav)  yakın olmak istiyorsak, elimizden geldiği kadar Hz. Muhammed’ (sav)   salat ve selam getirmemiz gerekir.” şeklinde konuştu.
Müslümanların gerçek manada kurtuluşa ermesi için sahte önder ve liderleri  reddedip sadece Allah’u Teala’ya kul olmaları gerektiğinin altını çizen Büyük, “İnsanlık tarihinde birçok lider ve rehber geldi. İnsanlara rehber ve önderlik yapanlar, hiçbir zaman onları hedefine ulaştırmadan yarı yolda bırakıp gittiler. Her türlü kötülüklerin bir kabus gibi insanlık alemine duçar olduğu, hak ve hukukun unutulduğu,  insanların köle pazarında satıldığı bir dönemde, Allah-u Teala kullarına olan şefkat ve merhametinden dolayı, Hz. Muhammed’i (sav)  gönderdi. Allah’u Teala her asır ve devirde insanlık için bir peygamber göndermiştir. Onlar da Allah’u Teala’nın emirlerini insanlara ulaştırmışlardır. İnsanları şirk ve delaletten, Allah’a kul olmaya davet etmişlerdir. Allah’u Teala insan ve cin başta olmak üzere, tüm canlıları ve dünyayı yoktan var etti ki, O’na hakiki manada kul olup, kainatın sahibini tanıyıp, o’na ibadet edilsin diye. Biz Müslümanların gerçek manada kurtuluşa ermemizin tek yolu, sahte önder ve liderleri reddedip sadece Allah’u Teala’ya kul olmamızdadır.” ifadelerini kullandı.
Program   sanatçıların okuduğu ilahilerin ardından, Nurettin Geşgin Hoca’nın yaptığı dua ile, Kutlu Doğum etkinliği sona erdi

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 14:19

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER