Kaymakam/Belediye Başkan V. Hüseyin Çam Kadın Kursiyerlerle Bir Araya Geldi

Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam Hanımeli Kadın Merkezi’ni ziyaret ederek kadınların yaptığı çalışmaları inceledi.

Kaymakam/Belediye Başkan V. Hüseyin Çam Kadın Kursiyerlerle Bir Araya Geldi
Hanımeli Kadın Merkezinde 6 aydır devam eden İş-Kur destekli El Sanatları kursunun sona ermesiyle birlikte kurs boyunca yapılan çantalar ve amigurami bebekler sergilendi. Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ziyareti sırasında çantaları ve amigurami bebekleri inceleyerek, kursiyer ve eğitmenlerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Kadınların zarif dokunuşlarıyla şekillenen çantalar ve bebeklere hayran kalan Çam, kadınları tebrik etti. Kursiyerler ürünlerinde Kızıltepe’yi yansıtmayı da ihmal etmedi. Yöresel kıyafetli bebekler, Şampiyon Takımımız Yeni Kızıltepe Spor Voleybol Takımı formalı bebekler ve Mezopotamya Çilek Bahçeleri için tasarladıkları bebekler ile Kızıltepe’yi simgelemeye devam ediyor.
 Yapılan ürünlerin Kızıltepe Üreten Kadınlar Kooperatifi tarafından satışının yapılmasını amaçladıklarını belirten Çam: “Bundan sonraki süreçte ürünlerin satışını gerçekleştireceğiz. Amacımız doğrultusunda Mardin’de küçükte olsa Kızıltepe üreten kadınlar kooperatifi adına bir dükkan açmak. Bu dükkan içerisinde siz kadınlarımızın üretmiş olduğu ürünler yer alacak.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2021, 08:48

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER