banner113

KAYMAKAM ERKAYA YIRIK

Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık YGS de ilk üç dereceye giren FEM dershanesi öğrencilerini çeyrek altınla ödüllendirdi.

KAYMAKAM ERKAYA YIRIK
 Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık YGS de ilk üç dereceye giren FEM dershanesi öğrencilerini çeyrek altınla ödüllendirdi.

1 Nisan 2012 tarihinde yapılan Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sınavı sonuçlarına göre Mardin Fen Lisesi ve Kızıltepe FEM Dershanesi  öğrencilerinden Nurullah Yıldız tüm puan türlerinde Kızıltepe birincisi ve İl ikincisi olurken, aynı şubeden Erkan Dinler Kızıltepe ikincisi ve il üçüncüsü sıra arkadaşı Mustafa Damar ise Kızıltepe üçüncüsü ve il beşincisi oldu.

Makamında öğrencileri kabul eden Kaymakam Yırık: “başarmak için her şeyin kafada başlar ve insan en başta ben bunu başaracağım diye karar vermesi gerekir.” dedi. 

Kendi hayatından örnekler veren Yırık, bir dönem kesin kazanacağını zannettiği sınavı kazanamadığını ve bunun kendisine ders olduğunu ifade ederek, hayatta gevşekliğe ve tembelliğe yer olmadığını söyledi. Aynı başarıyı LYS ‘de de beklediğini söyleyen Yırık, öğrencilere çok kitap okuma tavsiyesinde bulundu ve kitap hediye etti.

2012 YGS şampiyonlarını kabul eden Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı da, öğrencilerinin böyle başarıları ile gurur duyduklarını belirtti.Bahçıvancı, öğrencilerin gelecekte memleketlerine büyük hizmet etmeleri temennisinde bulundu. Kitap okumanın önemine değinen Bahçıvancı, öğrencilere kitap hediye etti.

Dershane öğrencileri ise geçen yıl olduğu gibi bu yılda Mardin’in gururu oldu. Öğrencilerden Nurullah  Yıldız: “Başarımda yıllardır düzenli olarak çalışmamın öğretmenlerimin ve ailemin desteğini hep yanımda gördüm.  Hepsine teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.



Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2012, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER