banner113

Kaymakam Çam: “2020 üst yapı seferberlik yılı olacak”

Kızıltepe Kaymakamı/Belediye Başkan vekili Hüseyin Çam, alt yapı çalışmalarının tamamlanmaması ve kış mevsimden kaynaklı olarak üst yapı çalışmalara başlayamadıklarını ancak Bahar mevsiminde üst yapı çalışmalarını yoğun bir çalışma ile yılsonuna kadar tamamlayacakları vaadinde bulundu.

Kaymakam Çam: “2020 üst yapı seferberlik yılı olacak”
Çam, 2020 yılını üst yapı seferberlik yılı olarak ilan ettiklerini, ilçe merkezinde 500 bin metrekarenin üzerinde asfalt, parke ve kaldırım çalışması yapılacağını söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen ilçe Kaymakamı/Belediye Başkan vekili Hüseyin Çam, Mart ayının ortalarında başlayacakları ve Kasım ayına kadar tamamlamayı planladıkları üst yapı çalışmaları sonucunda İnşallah Kızıltepe´de anneler bebek arabasıyla yolda, kaldırımda düzgün bir şekilde yürüyebilecek bir duruma gelecek” dedi.
Yerel ve Ulusal basın mensupları ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda bir araya gelen ve günlerini kutladıktan sonra Kızıltepe´deki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan ve gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Kaymakam/Belediye Başkan vekili Çam, “Kızıltepe´de alt tapı olarak farklı kurumların yaptığı çalışmalar sebebiyle bu sene çok zor geçiyor. İnşallah bu yer altında yapılan çalışmalar bittikten sonra gelecek sene itibariyle büyük bir kısmını halletmek ve artık ilçemizde hayatı olağan akışı içerisinde seyrini sağlayabilmek birimlerimiz çalışmalarını gerçekleştiriyor. İnşallah mart ayının 15´inden sonra Merkezden başlayarak dışarıya doğru çalışmalara başlayarak hizmeti gerçekleştireceğiz. Uzun zamandır yaşanan alt yapı sorunlarının tamamlanmasıyla 18 merkez mahallemizde başlatacağımız üst yapı çalışmalarını Ekim-Kasım aylarında bitireceğiz. Hedefimiz bu çamuru ve problemi ortanda kaldırmak olacak” dedi.

MARSU, DEDAŞ ve Doğalgaz yetkilileri ile yapılan görüşmelerde yapacakları çalışmaları tamamlamaları konusunda uyardıklarını, Mart ayında başlatacağımız üst yapı çalışmalarına göre planınız öne çekin, çalışmalara başladıktan sonra bizim yaptığımız yerleri ‘yok alt yapı yapacaktım´ diye yanımıza gelmeyin diye uyardık dedi.

“Gelirin yüzde 80’ı personele gidiyor”
Kayyum döneminden 31 Mart seçimlerinden sonra HDP´li belediye´ye devredilen Kızıltepe Belediyesinin borcunun 17 milyon 441 bin TL olduğunu ancak yaklaşık 6 aylık süre sonra 4 Kasım 2019 tarihi itibariyle belediyeyi 33 buçuk milyon borçla devraldıklarını belirterek 17 milyon civarında bir borç artış durumu söz konusu olduğunu söyledi.

En önemli artış söz konusu personel noktasında yaklaşık 120 civarında personel istihdam edilmiş. Kızıltepe Belediyesi devredilirken kasasında yaklaşık 800 bin liranın üzerinde mevcutken 4 Kasım´da devraldığımızda 24 bin lira para kasada vardı. Buna rağmen kalıcı hizmetlere paramız yoktu demeyeceğiz. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Kaynakları en güzel şekilde kullanarak harcama yapacağız diyen Çam, “2020 yılını seferberlik yılı ilan ettik. 2020 yılını üst yapı seferberliği ilan ettik. En ana hususumuz yol, kaldırım, parke ve sıcak asfalt yapmak olacak. İnşallah Ekim- Kasım ayına kadar 500 bin metrekarenin üzerinde parke düzenlemesi yapmak ve 100 bin metrekare sıcak asfalt düzenlemesi yapmak olacak. Popülist yaklaşımla kışın kalıcı olmayan yatırımlara girebilirdik ancak bunun ömrü en fazla 2 yıl olurdu. Ancak mevsiminde yapacağımız yatırımla ömrü 15-20 yıl olacak. Kaynakları en güzel şekilde kullanacağız. Kızıltepe´de anneler bebek arabasıyla kaldırımda yolda düzgün bir şekilde yürüyecek bir hal alacak” açıklamasında bulundu.

Şanlıurfa Caddesinin İpekyolu istikametinden eski maliye kavşağına kadar, Şahkullubey caddesinin de orta refujlerinin iptal edilerek ipek yoluna doğru tek yön olarak trafiğe açılacağını belirten Çam, Şanlıurfa caddesi ile Şahkullubey caddeleri arasında ki ara sokaklardan ikisinin gidiş ikisinin geliş olarak bağlıntı yolu olarak kullanıcağını ve bu şekilde trafiğin rahatlama çalışmasında bulunacaklarını da sözlerine ekleyarek, İpek yoluna çevre yolunun yanı sıra alternatif yolların açılması için çalışma içinde de olduklarını aktararak Hayvan pazarının yanındaki yolun Ceylanpınar yoluna açılması ve yolun ceylanpınar’a kadar çift yol olması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Kızıltepe Kaymakamı/Belediye Başkan vekili Hüseyin Çam'ın Basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda ilçede görev yapan kurum amirleri de hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2020, 12:31

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER