Karayoluna Çıkan Minik Kızı Araçların altında kalmaktan şehiriçi şoförü kurtardı

Kızıltepe ilçesinde akşam karanlığında karayolunda tek başına yürüyen 5 yaşındaki kız çocuğu yürekleri ağızlara getirdi.

Karayoluna Çıkan Minik Kızı Araçların altında kalmaktan şehiriçi şoförü kurtardı
 Mardin Kızıltepe ilçesinde ailesinden habersiz dışarı çıkarak karayolunda yürümeye başlayan minik kız çocuğunu şehir içi otobüs şoförü yolu kapatarak kız çocuğunun ezilmesini engelledi. Olay aracın güvenlik kameralarına yansıdı.

Kızıltepe- Mardin karayolu güzergâhında toplu ulaşım aracıyla seyir halinde olan Özel Halk otobüsü şoförü Hadi Aras tek başına karayolunda yürüyen 5 yaşındaki kız çocuğunun araçların altında kalarak ezilmesinin önüne geçerek olası bir feci olayın önüne geçti.

Edinilen bilgilere göre dün akşam saat 21.30 sıralarında şehiriçi toplu ulaşımında görev yapan 47 H 0239 plakalı özel halk otobüsü şoförü Hadi Aras, mesai bitimi evine dönüş yolunda seyir halindeyken 5 yaşlarındaki Helin adındaki kız çocuğunu yolda gördü. Önündeki aracın kıza çarpmamak için şerit değiştirmesiyle minik kızı fark ettiğini söyleyen kahraman şoför, araçların durmasını sağlayıp aracından inerek gece karanlığında yolda yürüyen minik kızı aracına alarak ailesine teslim etti.

Olay anını aktaran Hadi Aras (38) sabaha kadar olayın gözünün önünden ve aklında çıkmadığını belirterek şunları söyledi;

“Kızıltepe’den Mardin istikametine doğru giderken saat 09,25 sıralarında bir kamyonetin aniden direksiyonu üzerime kırarak şeridime geçti, aracın çekilmesiyle yolda yaklaşık 5 yaşlarında bir kız çocuğunun oyun oynar havasında yürümekte olduğunu gördüm. Aracın penceresinden kendisine seslendikten sonra aracımı emniyet şeridinde durdurarak araçtan inerken arkadan gelen vinç kamyonet şoförüde yolu kapatarak yardımcı oldu. Yolda bulunan minik kızın yanına giderek onu kucaklayıp otobüsün önüne getirip araca bindirdikten sonra kim olduğunu öğrenmek için ismini ve ailesini sordum.”

Şoför Hadi Aras, Yol kenarında bulunan düğün salonundan yola çıktığını öğrendiği kızı ailesine götürmek üzere emniyet şeridinden kontrollü bir şekilde geri geri giderek düğün salonuna gittiğini belirterek, “ Adının Helin olduğunu anlatan kız çocuğu düğün salonunda bulunan annesinin yanından geldiğini söylemesi üzerine yaklaşık 500 metre geriye gidip salona geçip gidip annesini buldum. Kızının yola çıktığından habersiz olan anneye kızını teslim ederek daha dikkatli olmasını tembihledim. Eve gidince ya o kızı kurtaramasam bir aracın altında kalsaydı diye düşünmekten sabaha kadar uyuyamadım.” İfadelerini kullandı.


Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2021, 12:26

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER