banner113

Kalkınma Bakanı Elvan Kızıltepe ÇATOM’u ziyaret etti

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Mardin proğramı kapsamında Kızıltepe ÇATOM’ ziyaret ederek burada kursları gezip kursiyerlerle sohbet etti.

Kalkınma Bakanı Elvan Kızıltepe ÇATOM’u ziyaret etti

Hükümetin hayata geçirdiği Cazibe Merkezleri bilgilendirme toplantısına katılmak üzere dün akşam saatlerinde Mardin’e gelen Kalkınma Bakanı  Lütfi Elvan bir dizi ziyaretlerde bulundu. Dün geldiği Mardin Havalimanında Mardin Valisi Mustafa Yaman ve il protokolü tarafından karşılanan Bakan Elvan buradan Mardin Valiliğine geçerek Vali Yaman ile bir süre görüştü.

 

Bu sabah Mardin proğramına Ak Parti İl başkanlığını ziyaret ederek başlayan Kalkınma Bakanı  Lütfi Elvan daha sonra bir otelde düzenlenen Cazibe Merkezleri bilgilendirme toplantısına katıldı. Özel harekat şube müdürlüğünü ziyaret eden bakan Elvan Mardin’de esnaf ziyareti yaparak parklarda vatandaşlar ile sohbet etti.

 

Bakanlığına Bağlı GAP idaresine bağlı Çok amaçlı toplum merkezlerinin ( ÇATOM ) Kızıltepe merkezini ziyaret eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a Ak Parti Mardin Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Orhan Miroğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman, DİKA genele sekreteri Yılmaz Altındağ, Ak parti il başkanı M. Ali Dündar, ilçe başkanı Faruk kılıç ve il protokolü eşlik ederken Bakan Elvan ve beraberindekileri Kızıltepe ilçe kaymakamı Ahmet Odabaş, Emniyet müdürü Aykut Çetinkaya, GAP başkanı Sadrettin Karahocagil ÇATOM koordinatörü Adalet Akbaş ÇATOM merkez, Halk Eğitim Merkezi M: Hadi Gökdemir, Kızıltepe Çatom müdür vekili Nuray Akdağ ve merkez görevlileri karşıladı.

 

ÇATOM merkezinde kursiyerlerin sınıflarını dolaşan ve burada kurs gören aralarında Suriye vatandaşlarının da bulunduğu kursiyerlerle sohbet ederek ilgililerden kurslarla ilgili bilgi alan Bakan Elvan merkezin bünyesinde yer alan kreşteki çocuklarla bağdaş kurup onları sevdi. Satranç kursunda bulunan çocuklarla da sohbet edip hamlelerle ilgili fikirlerini soran Bakan Elvan’a diğer kurslarda eğitim-öğretim gören Suriye vatandaşı kursiyerler Türkiye Cumhuriyetine teşekkür ettiklerini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a selamlarını iletmesini istediler.

Şam’dan geldiğini söyleyen Felek El Mansur adındaki bir kadın Bakan Elvan’a 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Eşinin 3 çocuklarının ismini Recep, Tayyip ve Erdoğan olarak değiştirdiğini söylemesi ziyaretin ilginç taraflarından birini oluşturdu.

 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kızıltepe ÇATOM’da yaptığı açıklamada, “Güneydoğu Anadolu Bölgemizdeki 9 il de 44 ÇATOM merkezimiz var bunları tamamıyla GAP idaresi başkanlığımız koordine ediliyor, finansmanını GAP idaresi başkanlığımız sağlıyor. Burada çocuk gelişim bölümleri var, burada kadınlarımıza beceri kazandıran kurslarımız var, burada kadınlarımızın evine katkı sağlayan el sanatlarına, el becerisine yönelik beceri kazandıran çalışmalar var.” Diyen Bakan Elvan şöyle devam etti.

“Burada kadınlarımıza öğretmiş oldukları becerilerinin yanı sıra ürettikleri ürünleri hem Mardin’de hem de İstanbul gibi birçok şehrimizde GAP idaremizin satış mağazalarında satışı yapılmakta ve orada satılan ürün hangi kadın üretmişse kaça satılmışsa ücreti ona iade ediliyor. Diğer taraftan Suriye’den gelen misafirlerimiz var onlara ve çocuklarına verilen çeşitli kurslar var. Her amaca yönelik ürünlerimiz var. Okul sonrası çocuklarımızın zamanını değerlendireceği Part time kurslarımız var. Özellikle Kızıltepe’de ki bu ÇATOM merkezimizde binlerce kardeşimiz, kadınımız, çocuğumuz, gencimiz bu proğramlardan yararlanıyor. İnşallah talep olması halinde bu tür merkezleri daha da geliştireceğiz. Kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın hem evlerine ilave gelir sağlamalarına katkı sağlayacağız, hem de burada eksik olan yönlerini mesleki eğitim proğramları ile tamamlayacağız. Burada emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kızıltepe ÇATOM’da ki temaslarının ardından Mardin Organize Sanayi Bölgesine geçerek burada çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2017, 09:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER