banner113

Kadir Gecesi Kızıltepe’de Halkın Yoğun Katılımla İhya Edildi

Kadir Gecesi Mardin Kızıltepe ilçesindeki Yeni Camii dolduran ilçe halkının katılımıyla ihya edildi.

Kadir Gecesi Kızıltepe’de Halkın Yoğun Katılımla İhya Edildi
Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan Yeni Cami’de mübarek kadir gecesi ihya edildi. Yatsı ezanıyla beraber genç, yaşlı, bayan ve çocuk camiye akın eden Kızıltepe halkı camide boş yer bırakmadı. Teravih namazının ardından program Ömer Faruk Medeni hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Daha sonra Cami imamı Mehmet Salih Çalka ile müezzin kayyım Abdürrahim Bingöl hoca tarafından Türkçe Kürtçe ve Arapça 3 dilde Mevlid-i Şerif okunduktan sonra ilahiler seslendirdiler.
Günün anlam ve önemi hakkında açıklamada bulunan ilçe müftüsü Masum Taşçı, şunları söyledi: “Kadri yüce olan bu Kadir gecemizde ilçe merkezimizdeki yeni camimizde teravih namazımızı kıldık. Akabinde okunan Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif,  ilahiler ve akabinde yapılan duadan sonra hocalarımız cemaatimize cüzleri dağıtıyor. Hem bayanlar hem erkekler bölümünde okunacak hatimler var. Daha sonra cemaatle bir günlük kaza namazı kılınacak ve son olarak cemaatle tespih namazı kılınacak.” dedi
Kadir gecesinin zatına layık bir gece geçirmesi temennisinde bulunan ilçe müftüsü Taşçı, “Kadir gecesinin yüce Allah’ın bize lütfettiği bin aydan daha hayırlı olan bir gece gecedir. Bu kadri yüce olan geceyi yüce tutalım. bu geceyi onun zatına layık bir şekilde geçirelim diye niyaz ediyoruz. İslam alemindeki Müslümanların kadir gecesinin hayırlı olmasını diliyoruz. Cümlemizin affına İslam coğrafyasındaki Müslümanların huzur ve barışa kavuşmasını niyaz ediyoruz.” Temennisinde bulundu.
İlçe müftüsü Taşçı’nın konuşmasının ardından 25 hatim okundu, Cemaatle bir günlük kaza namazı kılındı, program, cemaatle kılınan tespih namazı ve yapılan duanın ardından sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2015, 13:18

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER