banner113

İzmit belediye Başkanı Doğan Kızıltepe’de

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 18 kişilik bir heyetle Kızıltepe ilçesine gelerek çeşitli etkinlik ve açılışlara katıldı. Bir dizi ziyaret, gerçekleştirdi.

İzmit belediye Başkanı Doğan Kızıltepe’de

İçişleri Bakanlığı ve Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından belediye tecrübelerini paylaşmak üzere Mardin’in Kızıltepe Belediyesine danışman olarak görevlendirilen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 18 kişilik bir heyetle Kızıltepe ilçesine gelerek çeşitli etkinlik ve açılışlara katıldı. Bir dizi ziyaret, gerçekleştirdi.

Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut,  Özel Kalem Müdürü Gül Aşık, Belediye Meclis Üyesi Ersin Alparslan, Başkan Danışmanı Zeki Kutlu, Kocaeli Mardinliler Dernek Başkanı Necmettin Kaya, Kocaeli Urfalılar Dernek Başkanı Cebrail Aydın, Mardinli iş adamı Gökhan Erdem, daire müdürleri ve bir kısım basın mensuplarıyla birlikte Kızıltepe’ye gelen Başkan Doğan’ı Mardin Havalimanında Kızıltepe Belediye başkan vekilliği görevini de yürüten ilçe Kaymakamı Ahmet Odabaş, Kızıltepe Ak Parti ilçe başkanı Faruk Kılıç, Belediye birim müdürleri, STK temsilcileri ve muhtarlar tarafından karşılandı.

 

Konuk İzmit heyeti havalimanında ki karşılamadan sonra Kızıltepe Belediye binasını ziyaret etti. Ziyaretin ardından İzmit Belediye Başkanı Dr.Nevzat Doğan ve ilçe Kaymakamı Ahmet Odabaş burada bir basın toplantısı düzenlediler.

 

Basın açıklamasına daha önceleri Kocaeli’de MARKA Genel Sekreterliği görevinde de bulunan ve şu an da Mardin MARKA Genel Sekreterliği görevini yürüten Mustafa Ayhan, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hakan Yıldız, Kocaeli Mardinliler Derneği Başkanı Necmettin Kaya, İzmit Belediyesi Meclis üyesi Ersin Alpaslan, AK Parti Kızıltepe ilçe başkanı Faruk Kılıç ve iki belediyenin çalışanları da hazır bulundu.

 

Kapalı Pazar yeri ve Mesire alanı Çalışmaları sürüyor

Kızıltepe Belediye başkanlığına kayyum olarak atanan Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaş ortak basın açıklamasında yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Belediye Başkanı olarak görevlendirildikten hemen sonra İzmit Belediyesi’nin kardeş belediye olduğu tebliğ edildi. İlk yaptığım işlerden birisi Nevzat Doğan beyefendiyi ziyaret etmek oldu. Belediye başkan vekilliğini laikiyle yürütmeye çalışıyoruz. En büyük desteği abimiz Nevzat Doğan’dan alıyoruz. İzmit Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışından oldukça fazla yararlandık. 20 yıla aşkındır ne yazık ki belediyecilik namına yapılan hizmetlerin o kadar az olduğunu görüyoruz ki Kızıltepe’de arkadaşlarımız ne yapılması gerekir ne gibi hizmetler isteyebileceklerini yerinde görsün istedik. Onun için 90 tane muhtarımızı İzmit’e gönderdik. İzmit Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Doğan, İzmit Belediyesine İzmit halkına sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bize verdikleri maddi destekler var ama özellikle verdikleri manevi destekler memleketin birliği bütünlüğü için yaptığımız çalışmalarda katkılarından dolayı kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullanan Odabaş İlçede yaptıkları hizmetlere ilişkin olarak da şu bilgileri verdi, “İlçemizde iki adet çorba çeşmesini açtık. TOKİ’de 15 dönümlük alanın mesire yeri yapılma çalışmaları sürüyor. Burada bisiklet yolu, ağaçlandırma yapılacak. Çimlendirme çalışmaları devam etmektedir. Cumhuriyet Meydanı'nın da ışıklandırma çalışması hızla sürüyor. 300 bine yakın nüfusumuz var ama kapalı pazar yerimiz yok. Semt pazarının yapılmasına yönelik projeler şu anda Belediyemizin garajı olarak kullanılan yerde İzmit Belediyemiz tarafından hazırlanmakta. 20 bin adet Kızıltepe Çocuk Dergisi basıldı. 15 bini, geçtiğimiz gün dağıtıldı. Bugün de örnek okullarda dergimizin dağıtımını yapacağız. İzmit Belediyesi muhtarlarımızı da iki gün boyunca ağırladılar 90 muhtarımız kaldı, onları da İzmit’te hizmetleri yerinde görmek için göndereceğiz." şeklinde konuştu.

 

Kızıltepe demek İzmit demektir

Konuk İzmit Belediye Başkanı Dr.Nevzat Doğan ise yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Bu gelişimiz farklı bir heyecan hissettiriyor. Bizleri bu yağmurda çok iyi karşıladılar. İzmit’ten herkesin selamını getirdik sizlere. Biz bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Güzide bir ilçemiz. Anadolu’daki birçok ilden büyük bir ilçemiz. İzmit’te Batı’da farklı özellikleri olan bir yer. Batı’nın Güney’in buluşması ayrı bir güzellik. Kızıltepe demek İzmit demektir, bizim için hiçbir farkı yok. Daha önce ekiplerimizi buraya göndermiştik. Bu birlikteliğin getireceği farklı güzellikleri yaşamak istiyoruz. Burada belediyecilik yapmak kolay değil. Bizlerin katkısı oluyorsa o bizim için büyük mutluluktur. Bizim bir cep sineması açmamız, bizim yavrularımızı mutlu etmemizdir. Onlar bizim de evlatlarımızdır. Özellikle alanlarda çevre düzenlemesi konusunda fikir birliği içerisindeyiz. Bol bol ağaç ekelim. Planları yeşertelim. Fidanlar yaşamalı, yeşermeli. Ağaç dikimlerini de yapacağız”

 

“Belediyeniz Sizinle”

Kapalı Pazarın önemine dikkat çekerek, “Bir tane kapalı pazarın yapılmaması büyük eksiklik Güzel bir proje hazırlıyoruz.” Şeklinde konuşan Doğan,  Çorba çeşmesi bir ikram çeşmesidir. Kızıltepe’deki herkesin onu tadıp bu ikramı devletin ikramı olarak alması bizim için ayrı bir mutluluktur. Kızıltepe’ye en güzel şeyler yakışır. AK Parti belediyeciliği çerçevesinde burada çok güzel şeyler olacak. Bizim belediyecilik anlayışımızda evde bile yanlarında giderek sıkıntıları çözmek var. “Belediyeniz Sizinle” sloganıyla güzel çalışmalar yapılıyor. Çocuk dergimizi özel bir ekip hazırlıyor. Şehrimizi biraz da estetik hale getirmeye de çalışacağız. Şehre estetik katacak mobilya çalışmaları da bir taraftan yürütülüyor” bilgilerini verdi. 

 

Belediye’de ki toplantının ardından İzmit Belediyesi iş birliğiyle Cumhuriyet Meydanındaki çorba çeşmesinde Kaymakam Odabaş ile beraber incelemelerde bulunan Başkan Doğan, burada vatandaşlara çorba ikram edip çorba içtiler. Çarşı merkezindeki esnafı da ziyaret edip sohbet eden Odabaş ve Doğan İzmit belediyesi ile yapılacak çalışma ve projelerin başlattıklarını esnafa aktardılar.

 

Alanda toplanan esnafa kısa bir konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Dr.Nevzat Doğan, “ “ “ Gece gündüz Kızıltepe’deki vatandaşımızın sıkıntılarını gidermek için derdini dert eden insanlar belediye yönetiminde var. Ta İzmit’ten buradaki çalışmaları takip ediyoruz. Kızıltepeli halkımızdan isteğimiz dua etsinler bize güvensinler destek olsunlar. Onlara biz daha huzurlu daha mutlu daha huzurlu güzel bir Kızıltepe’yi hazırlayacağız. Bölgedeki misafirperverlikten dolayı herkese teşekkür ediyorum. Büyük bir heyecan içinde buraya geldik. Hazırlıklar yaptık bazı çalışmalar başlattık ama her şeyden önce buraya gelirken İzmit’imizin sevgisini getirdik. Ankara’da hükümetimiz başta Cumhurbaşkanımız başbakanımız inanın Kızıltepe’nin Mardin’in ve benzeri bütün şehirlerin daha güzel olması sizlerin daha iyi şartlarda yaşamanız için bu görevi bize verdi. Biz yüzlerce yıldır hep kardeşçe omuz omuza sevinçte kederde birlikte yaşamış insanlarız. Biz siz yok hepimiziz. Artık eskileri unutalım geçti gitti her yönüyle devletimiz her yönüyle belediyemiz Kızıltepe’mizdedir Mardin’imizdedir her yerimizdedir. Bizim ayrımız gayrımız yok o oyunları yırtık attık o işler bitti gitti artık devletimiz milletimiz bir bütün alemde tüm Müslüman alemi içinde inancımızın Allah’ın emrinin ışığında bu birliğimiz devam edecek. Bunun hiç kimsenin gücü yetmez bu sevgiyi kim engelleyebilir. İnşallah 16 Nisan’dan sonra hizmetler daha da hızlanacak. Daha da güzel hizmetler yapacağız.” İfadelerini kullandı.

 

Daha sonra İnkılap İlkokulu ile Mehmet Emin Değer ilkokulunda Kaymakam Odabaş ile öğrencilere çocuk dergisi dağıtan konuk Başkan Doğan buradan Ak parti İlçe Başkanı Faruk Kılıç’ı ziyaret etti.

 

Çocuk Cep Sineaması Açılışı yapıldı.

Belediye bünyesindeki Hamıneli kadın merkezinde çocuklar için acılan 60 kişilik cep sinemasının açılışını yapan Odabaş ve Doğan daha sonra İpekyolunda İzmit Belediyesi tarafından orta refüjde başlatılan ağaç dikme çalışmalarını yerinde inceleyerek burada ağaç diktiler.

 

Kızıltepe Devlet Hastanesini de ziyaret eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kaymakam Ahmet Odabaş ve beraberindeki heyeti burada yeni doğan servisi ve çocuk servisini ziyaret ederek hasta ve hasta yakınları ile sohbet ederek hediye verdiler. Hastane Baştabibi Dr. Ömer Acar, hastane yönetimi ve görevlilerle sohbet ettiler.

 

İzmit Belediye Başkan Dr. Nevzat Doğan, Kızıltepe ilçesindeki programın ardından ilçe kaymakamı Ahmet Odabaş ile beraber Mardin Büyükşehir Belediyesini ziyaret etmek üzere  Mardin’e hareket etti.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili görevini yürüten Vali Mustafa Yaman tarafından karşılanan Başkan Doğan, kentte bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Karşılıklı görüş alışverişinin bulunduğu ziyarette, Kızıltepe’de yapılan çalışmalar Vali Yaman’a aktarıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, maddi ve manevi desteklerinden dolayı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür etti. Ziyarette, karşılıklı çeşitli hediyeler takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 15:28

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER