İzmit 10’uncu Uluslararası Pişmaniye Festivali Kızıltepe’de gerçekleştirildi.

İzmit Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Pişmaniye Festivalinin 10’uncusu bu yıl Kızıltepe ilçesinde düzenlenen etkinliklerle gerçekleştirildi.

İzmit 10’uncu Uluslararası Pişmaniye Festivali Kızıltepe’de gerçekleştirildi.

Mardin Kızıltepe’de İzmit Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Pişmaniye Festivali Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çeşitli etkinlikler ile Gerçekleştirildi. Festivalde 10 bin kişiye pişmaniye dağıtıldı.

 

75 kişilik İzmit heyeti Kızıltepe’de

2-3-4 Ağustos tarihlerinde Kızıltepe’de düzenlenen Uluslararası Pişmaniye Festivaline katılmak üzere İzmit Belediye Başkanı Dr Nevzat Doğan’ın da aralarında bulunduğu AK Parti Kocaeli milletvekilleri Emine Macit Zeybek, Cemil Yaman, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, STK temsilcilileri, mehteran takımı, pişmaniye üreticileri ve basın mensuplarından oluşan yaklaşık 75 kişilik heyet ilçede festival etkinliğinin yanı sıra çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulundu.

 

Kızıltepe’de düzenlenecek Pişmaniye Festivali için Mardin’e gelen İzmit heyeti ilk olarak Kızıltepe Belediyesini ziyaret ederek burada Belediye başkan vekili olarak görev yapan ilçe kaymakamı Ahmet Odabaş tarafından ağırlandı. Onurlarına verilen öğle yemeğinin ardından festivalde emeği geçenlere plaket verildi. Heyet daha sonra Midyat ilçesine geçerek tarihi mekanları gezdi.

 

Dostluk parkının açılışı yapıldı.

İzmit Belediye Başkanı Dr Nevzat Doğan’ın başkanlığındaki İzmit heyeti Cuma günün Mardin valisi Mustafa Yaman’ı valilik makamında ziyaret ettikten sonra Kızıltepe ilçesine geçerek burada Vali Yaman ve Kaymakam Odabaş’ın katılımı ile Dostluk parkının açılışı yapıldı.

 

Dostluk parkının açılışı yapan heyet daha sonra ilçe girişinde yaptırılan Yükselen ay-yıldız anıtında inceleme yaparak Tepebaşı Mahallesi Mehmet Sincar parkında bulunan Belediye Gençlik merkezine geçerek incelemelerde bulundu.

Mezopotamya Mahallesinde yapımı sürmekte olan ve bitme aşamasına gelen kapalı semt pazarında incelemelerde bulunan protokol heyeti ve konuk belediye başkanı, aynı mahallede bulunan Kadın merkezini de ziyaret ederek incelemelerde bulunup merkezden faydalanan kadın ve gençlerle sohbet etti. İzmit Belediye başkanı Doğan merkezdeki gençlere İzmit kampı sözü verdi.

Halktan Festivale Büyük İlgi

Kızıltepe ilçesindeki Açılış, ziyaret ve incelemelerin ardından 10. Uluslararası Pişmaniye Festivalinin düzenleneceği Cumhuriyet Meydanına gelen Mardin valisi Mustafa Yaman, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye başkan vekili Ahmet Odabaş, İzmit Belediye Başkanı Dr Nevzat Doğan ve beraberindeki heyet burada düzenlenen etkinliğe katıldı. Türk bayrakları ve her iki belediye flamaları ile donatılan alanı dolduran Kızıltepeliler festivale büyük ilgi gösterdi.

İzmit’ten gelen heyette yer alan İzmit Belediyesi Mehteren takımının sahne almasıyla başlayan festival etkinliği Folklor ekibi gösterisi, Kızıltepe Belediyesi Gençlik Merkezi Müzik ekibinin dinletisi ile devam etti.

10 yıllardır yapılmayan hizmetleri yaptık

Festivale ev sahipliği yapan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye başkan vekili Ahmet Odabaş, Kayyum olarak göreve başladıkları dönem için de yaptıkları çalışmalara değindiği konuşmasında, Terör örgütlerine karşı yürütülen çalışmalar kapsamında yerel yönetim idaresinin kendilerine görev verildiğini ve kısa süre zarfında İzmit Belediyesi işbirliği ile bir çok hizmet yürüttüklerini söyleyen Odabaş şunları söyledi: “Başta Mardin ve ilçelerimiz olmak üzere Belediye başkan vekillik görevlendirmesi yapılan belediyelerimizde 10 yıllardır yapılmayan hizmetlerin 1,5 yıl gibi kısa bir süre zarfında hayata geçirildi ve vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Kızıltepe ilçesinde sayın valimizin önderliğinde bir buçuk yıl zarfında 350 kilometre yolun BSK ve sathi kaplama olmak üzere asfalt yapıldı. Kırsal mahallerimizde 40 adet taziye evinin çalışmaları devam etmektedir. Belediyemizde 10 adet taziye evinin yer tespiti ve ihale çalışmaları da devam etmektedir. Kırsal mahallelerimizde 100 adet çocuk oyun grubu tamamlanmıştır. Merkezde Atatürk, Ersoylu ve Fırat Mahallesinde 2 katı taziye evi çalışmaları devam etmektedir. Mezopotamya ve Aşiti mahallelerinde cami ve taziye evi yapımı ihalesi tamamlanmış, önümüzdeki günlerde temeli atılacaktır. Merkez ve kırsal mahallerimizde 400 bin metrekare parke taşı döşemesi gerçekleştirilmiştir. Koçhisar mahallemizde bölgemizde örneği olmayan kapalı semt pazarı tamamlanarak vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur. Son bir sene içerisinde mahallelerimizde 2 binin üzerinde çöp konteynırı dağıtılmıştır. 4 tane hanımeli kadın merkezlerini açtık. Turgut Özal Parkı içerisinde gençlerimiz Gençlik Merkezi projemizi hayata geçirdik. İki adet çorba çeşmesi ile sabahları vatandaşlarımıza çorba ikramında bulunuyoruz. Meydana görsel aydınlatma düzenlemesi yapıldı. Kaymakamlığımızla işbirliği içerisinde engelsiz yaşam atölyesi ve bağımlılıkla mücadele merkezini gençlerimizin hizmetine sunduk. Bu hizmetleri yaparken tek şiarımız insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesi ve devletimizin milletin hizmeti için gönderdiği paranın son kuruşuna kadar yine bu milletin refahı ve huzuru anlayışı için olmuştur. Bu çalışmaları yaparken değerli İzmit Belediye başkanı Nevzat Doğan ve çalışma arkadaşlarının desteklerini hep arkamızda hissettik. Bu kardeşliğin pekişmesi adına bugün burada İzmit belediyesince 10’uncusu düzenlenecek olan uluslararası pişmaniye festivalini gerçekleştiriyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum."

İzmit neyse Kızıltepe’de odur

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da yaptığı konuşmada, Kızıltepesiz bir İzmit’in İzmitsiz bir Kızıltepenin düşünülemeyeceğini, bunun Kurtuluş savaşında olduğu gibi son olarak 15 Temmuz’da da gördüklerini belirterek Mardin'e büyük bir mutluluk ve heyecanla geldiklerini, her gelişlerinde kenti ve Kızıltepe'yi daha güzel gördüklerini söyleyen Doğan, "Ayrı gayrımız yok. Kardeşiz, dostuz, akrabayız. Bu millet, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde de omuz omuza, kol kola, gönül gönüle Türkiye ve insan düşmanlarına en güzel cevabı verdi. Onun için biz buraya gelirken gönlümüz coşarak geliyoruz. Burada görüyoruz ki hem hükümetimiz hem görevlendirme yapılan belediyeler çok güzel çalışmalar başlatmış ve sürdürüyor. O eskideki talihsiz dönemler artık geride kaldı. Kaynakların çarçur edilip başka yerlere saçıldığı ve evladımız olan yavrularımızın haklarını, hukuklarını ve hatta canlarını kaybettiği o karanlık günleri geride bıraktık. O islam düşmanı Amerika'ya, o Türkiye düşmanı Avrupaya, ki bunun her dönemde göstermişlerdi. En güzel cevabı birlik beraberliğimizle gösterelim hizmetlerimizle gösterelim bir birimize sarılarak gösterelim" dedi.

Çukur eylemlerini Hizmet Aldı

Festivale katılarak bir konuşma yapan Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Göreve başladıkları dönemde Bölgede ve Mardin’in 4 ilçesinde PKK'nin çukur eylemlerine değinerek bunlara destek veren yerel yönetimlerin görevlerinden alındığını ve kendilerine görev verildiğine dikkat çekerek, Çukur eylemlerine yönelik başarılı operasyonların gerçekleştirildiğini, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden de başarılı çıktıklarını, 1,5 yılda 1,5 milyar lira yatırım yaptıkları söyleyen Vali Yaman konuşmasında, daha öncesinde Terör örgütlerine aktarılan paraların halka hizmette kullanıldığını belirterek, “Bütün ödeneğimiz, harcamalarımız değerli hemşerilerimiz içindir, bizde bunu böyle de yapıyoruz. İzmit Belediye Başkanımız, festival için bize bir jest yaptı, kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından İzmit Belediyesi tarafından alanda kurulan tezgâhlarda Protokol üyelerinin de katılımı ile pişmaniye çekildi, Festivale katılan vatandaşlara daha önceden hazırlanmış yaklaşık 10 bin paket pişmaniye dağıtıldı. 10. Pişmaniye festivalinin finali 08 Ağustos’ta İzmit’te gerçekleştirilecek.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2018, 12:15

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER