banner113

İsrail Kızıltepe’de lanetlendi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 46 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği basın açıklamasında terör devleti İsrail Gazze’de, yaptığı katliamlar lanetlendi.

İsrail Kızıltepe’de lanetlendi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 46 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği basın açıklamasında terör devleti İsrail Gazze’de, yaptığı katliamlar lanetlendi. Cuma namazı çıkışı özgürlük meydanında toplanan kalabalık sık sık Hamas’a selam direnişe devam kahrolsun İsrail kahrolsun Amerika sloganları atıldı.

Basın açıklamasından önce kısa bir Kürtçe konuşma yapan araştırmacı yazar molla mahmut Kılınç, “İsrail, hamisi ABD ve destekçileri Gazze’yi bombalayarak katliamlar gerçekleşmektedir. 15 milyonluk Arap dünyası bu zulme sessiz kalıyor. 150 milyonluk Arap ülkeleri 6 günde İsrail’e teslim oldu. Ama bugün Hamas mücahitleri adeta dünyaya meydan okuyor. ABD ve NATO’nun açık bir şekilde destek verdiği terör devleti İsrail’e karşı tek başına direniyor. Saldırılar 18. Gününe girdi. İsrail bu güne kadar yaşamadığı en büyük kayıpları veriyor. İnşallahzaferleri yakın olacaktır. Dedi.

Daha sonra basın açıklamasını okuyan özgür kudüs platformu Kızıltepe temsilcisi İsmail Çevik, “Bir Ramazan ayını daha hüzünle yaşıyoruz. Çünkü ramazanda bir taraftan gönlümüzün yarısı Filistin'de, Gazze'de. Diğer yarısı Bağdat'ta, Şam'da, Halep'te, Musul'da, Myanmar’da, Kabil’de veKahire’de. Hiçbir ayrım gözetmeksizin bu topraklardaki her bir Müslümanın derdi bizim derdimiz. Buradan kahraman Filistin halkını, Gazze halkını, verdikleri onur mücadelesi dolayısıyla bir kez daha selamlıyoruz.Filistin davası islam ümmetinin ortak davasıdır. Gazze’de yapılan saldırı ve katliamlar islam dünyası için önemli bir tehdittir. Çünkü Filistin davası ümmetin mihenk taşıdır. Filistinliler mutlu ise ümmet mutludur, Filistinliler hüzünlü ise bütün İslam Alemi hüzünlüdür.” diye konuştu.

Korsan Terör Şebekesi İsrail ABD ve Natodan aldığı destekle 18 gündür deniz kara ve havadan Vahşice  Gazzedeki kadın çocuk ve yaşlıları katlettiğini belirten İsmail çevik,

 Ramazan ayında, camileri bombalayan, silahsız masumları hedef alan bir anlayış ancak terörizmle, alçaklıkla ve canilikle tanımlanabilir.Gazede yaşanan İnsanlık dramı, salt İsraillilerin Hamasa yönelik bir operasyonu olmaktan çıktı Tüm insanlığı ilgilendiren bir vahşet tablosu haline gelmiştir. Gazze  çağımızın Modern kerbelasıdır  ihanetin en koyusunu yaşayan, susuzluğa, açlığa, ambargoya mahkum edilen Kerb-u bela diyarıdır

Gazze dünyanın nasıl bir düzenle yönetildiğinin, korkak Siyonist itlerin, BM, ABD ve AB nin çirkin yüzünü  tüm çıplaklığıyla ifşa eden yerdir.  Şer güçleri tarih önünde de, insanlık önünde de Filistinli masumların hesabını vereceklerdir.  Bu katliam karşısında sessiz kalan Özelde İslam ülkeleri genelde de bütün uluslararası kurum ve kuruluşlarda en az bu terörist devlet kadar suçludur.

İslam dünyasındaki tüm müminler gazzeli savunmasız kadın ve çocukları savunmakla yükümlüdürler Bu müslümanlar üzerinde namaz Oruç ve zekat gibi farzdır  Bu kuru kuru laflarla olmaz bunun fiili icraatta geçmesi lazım, İsrail ancak güçten anlar...

Filistinde savaşan kardeşlerimizin ızdırabını, acısını yalnızlığını, çaresizliğini seyr ederken onlar için  Allah'tan  yardım istmek acizliktir.  Çünkü 1,5 milyar müslüman dururken 7 milyon Yahudiye karşı bunu istemek acizliktir. Kavli dua ile birlikte Fiili duaya geçme vakti gelmiştir.

Şeyh Ahmed Yasin’imizin Rabbine şikâyet ettiği ümmetin suskunluğunu yırtalım istiyoruz çığlıklarımızla… “Bir halk yok mu? Hiç mi kimse yok; Allah için ve ümmetin namusu için kızacak?” diyen şeyhe, “Ey Şeyhimiz, biz buradayız; dimdik ve sapasağlam ayaktayız, çocuklarımızı, kadınlarımızı azizlerimizi bu yolda feda etmeye yolunuzu sürdürmeye and içiyoruz. Bizler ölünceye kadar ehli Küfürle Mücadele meydanını terk etmeyeceğimize yemin etmişiz.

Asla unutmayalım ki;

Mazlumlar ayağa kalmadıkça, zalimler diz çökmez..

İnanın, artık vakit kalmadı.

Ya bir olacağız ya da yok olacağız. Gazze için ayağa kalkacağız, Filistin için ayağa kalkacağız.

İSRAİL KURULUŞUNDAN BUGÜNE BÖYLESİNE BİR MAĞLUBİYET TATMADI

İsrail, vahşi saldırıları ve çocuk katliamlarıyla tüm dünya ve dinler nezdinde yokoluşunun meşruiyetini ve zeminini kendi elleriyle hazırlıyor.

Tüm Dünyada Yahudilik zulmün ve bitmek tükenmek bilmeyen nefretin simgesi haline gelmiştir...

siyonist rejim genelkurmay başkanı  itiraf ediyor: "KURULUŞUMUZDAN BERİ EN ZOR SAVAŞIN İÇİNDEYİZ."Başbakanları ağlıyor, genelkurmay başkanları ağlıyor, ordu komutanları isyan ediyor! Bu muydu güçlü İsrail ordusu...???

Dünya Mustekbirleribilsinlerki Filistin halkı asla yenilmeyecek. Çünkü Filistin halkı, direnen ve köprüleri Allah’a kadar uzanan bir halktır. İslam dünyası kendi yenilemeli, silkinmeli, ayağa kalkmalı, bugün her zamankinden daha çok müslümanlar kendilerini sorgulamalıdır

Küresel taksimin Yüzüncü yılında, sınırlar yeniden tanzim edilirken, sömürgeci batının “Böl-parçala ve yok et taktiği” acımasızca uygulanırken, daha doğrusu yeni yeni mikro devletçikler kurulurken Gazze İslam Ümmeti için birleştirici bir unsur olduğuna şahit oluyoruz..

Gazze'ye yapılan saldırıdan sonra bütün dünya Müslümanları birleşti, bütün dünya vicdan sahipleri birleşti. Bizim yapamadığımızı İsrail yaptı, İslam birliğinin temelini Gazze'ye saldırmakla atmış oldu. Önümüzdeki günlerde bu Filistin'e ve Gazze'ye yaptığı saldırıdan dolayı İslam birliğinin kurulduğunu hep birlikte göreceğiz

DÜNYA KUDÜS GÜNÜ

Ramazan ayının son Cuması Dünya Kudüs gününde Kudüsün ve Gazze şeridinin Şidetli Saldırılarla karşı karşıya kaldığına bir kez daha şahit oluyoruz

İslam Dünyasındaki iç savaşlar  parçalanmışlıklar ve ihtilaflar  yüzünden Allah bizden gücümüzü ve heybetimizi aldı. Eskiden ümmet olarak bizler tarih yazıyorduk fakat şimdi tarih bizi yazıyor

Başta ABD, AB ve tüm emperyalist güçler ortadoğuda Müslümanların dünya siyaset sahnesinde söz sahibi olmasını istemiyorlar. Müslüman zihinleri, kendi düzenlerinin kuralları içerisinde yoğurmaya gayret gösterenler, zulüm düzenlerine karşı direnenleri de yalnızlaştırmayı kolay lokma haline getirmeyi planlıyorlar. Artık hak ile batıl arasındaki çok yönlü cephe savaşları Filiistin-Kudüs etrafında kanalizeolduğuna  şahit oluyoruz.

İşte böylesine bir süreçte Dünya Kudüs Günü’nü idrak edebilirsek, zihinsel ve kalbi manada yaşadığımız tutsaklıktan kurtulmuş oluruz. Kudüs’ün özgürlüğünün kendi prangalarımızı söküp atmaktan geçtiğinin farkına varmış luruz...

islamcoğorafyası önemli bir süreçten geçiyor Müslümanların arasına mezhep çekişmeleri kardeş kavgaları ve nifak sokulmaya çalışıldığı şu dönemde, hiçbir direniş odağını birtakım mezhebi ve meşrebi kategorilere ayırarak etiketlemeyi doğru bulmuyoruz. Zira biliyoruz ki, ümmet arasında ihtilafların körüklendiği dönemlerde, daima dünya müstekbirleri kazançlı çıkmıştır

Ümmetin yüz akı Filistinli Müslümanlar, varlıklarıyla bizlere dersler veriyorlar. Onlar; oruçlarını şehadet ile açan, yeni doğmuş çocuklarını Rabblerine gözyaşları içerisinde sunan, ölümü yaşam kadar büyük bir nimet olarak gören Filistinliler… Onları anlatırken dahi başlarımız öne eğiliyor; sözlerimiz kifayetsiz kalıyor…

Dünya Kudüs Günü, İslam ümmetinin gücünün, azametinin ve İslami kardeşliğinin ve bilincinin tecelli ettiği gündür. Bu günün ruhu ile, Müslümanlar, aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakıp tayin edilen Muhammedi hedeflere yürüme yolunda kenetlenmelidirler.

Dünya Kudüs Günü, siyonistler karşısında mazlum, ezilen Filistin halkı için büyük bir manevi destek günüdür. Kudüs Günü, zalimler ve Müstekbirler karşısında kutlu direnişin ve İslam kardeşliğini sembolüdür. Dünya Kudüs günü, dünya müstekbirlerinin zulmüne karşı, insanlığın ortak itirazının haykırıldığı gündür.

Ve Kudüs… Hala, kendisine sahip çıkacak olan Müslümanları bekleyen, Siyonist İsrail’in askerlerini sinesinden söküp atmak için bir isyan alevinin tutuşması özlemiyle yanan, dünya mazlumları için zilletten izzete doğru uzanan “miraç” olma sembolünü taşıyabilecek en güzel mekânlardan olan mukaddes belde Kudüs…

Bu gün Müslümanların yeniden ahitlerini ve şuurlarını tazeleme, Kudüs için daha fazla çaba sarf etme kararlılığını ve duruşunu sergileme günüdür. Şunu unutmayalım ki, Kudüs’ü hatırlamak ve bu konudaki vazifemizi yapmak, senede bir gün bir etkinlik düzenlemek ve hissiyatın zirveye çıkması demek değildir. Bilakis hissiyat ve mefkurenin aksiyona dönüşmesi yolunda her Kudüs günü yeni bir kilometre taşı, sonuçların alındığı ve yeni hedefleri belirlendiği bir milat olmalıdır… Ta ki Kudüs’ün esareti son buluncaya ve Mescidi aksa özgür oluncaya kadar... Selahaddinî bir şuuru ve Selahaddinî bir mücadele ile, Kudüs davası için verdiğimiz mücadeleyi hayatımızın tüm alanlarına yaymalıyız. Kudüs hayatımız olmalı ve hayatımızın her alanını kuşatmalı; Kudüs ve Mescidi Aksa, hayatımızı endişesi ve temel hedeflerinden birisi olmalıdır.

İşgal altındaki tüm ümmet toprakları özgürlüğe kavuşsa bile, Kudüs’ün içinde bulunduğu Filistin toprakları özgürleşmedikçe bu özgürlük fotoğrafının bir parçası, belki de en önemli parçası eksik kalacaktır.

 Kudüs, Allah’ın mukaddes arzıdır. Kudüs, Müslümanların namusudur. Kudüs, bu ümmetin ortak paydası ve vahdet zeminidir. Bu açılardan bakıldığı zaman Kudüs’ün önemi çok büyüktür.

Kudüs davası, sadece Filistinlilerin ya da Arapların davası değil, tüm İslam Ümmeti’nin, hatta gönlü Tevhid aşkıyla tutuşan ve mazlumların safında yer alan tüm insanların davasıdır.

Hayatımızın önceliklerini belirlerken, Kudüs’ün özgürleşmesi konusuna özel bir yer ayıralım. Öncelikle tüm ehli iman, hatta tüm insanlık için bu denli ehemmiyetli olan bir davanın dayandığı temeller ve dinamikler öğrenilmelidir. Her platformda ümmetin bu haklı davası dile getirilmelidir. İşgal altındaki topraklarda işlenen haksızlıklar ve katledilen mazlumlar her platformda anlatılmalıdır. Bu zulüm ve cürümlere karşı durmak, tüm vicdan sahibi özgürlük aşıkları için bir borçtur.

Her Dünya Kudüs Günü, Mescid-i Aksa’nın azat olmasına dair ümitlerin ve ahitlerin tazelendiği bir gündür. Bir Dünya Kudüs gününde, ümmet olarak, özgürleşmiş Mescid-i Aksa’da namaz kılma temennisiyle…

 1-MUSTAZAFLAR CEMİYETİ KIZILTEPE ŞUBESİ

2-İRFAN DER

3-İHL DER

4-KÖY DER

5-HİKMET DER

6-EĞİTİM BİR-SEN

7-RAHMET GIDA BANKASI DERNEĞİ

8-ÖZGÜR EĞİTİM SEN

9-PEYGAMBER SEVDALILARI PLATFORMU

10-TESÇAĞ PLATFORMU

11-KUR’AN NESLİ PLATFORMU

12 Kızıltepe stk platformu

13 hüda par

14 dost der

15 Anadolu gençlik

16 ihh

KUDÜS BİZİMLE ÖZGÜRLEŞECEK

SELHADİNİN TORUNLARI KUDÜSÜ ÖZGÜRLEŞTİRECEK

GZZE DİRENİŞİ ONURUMUZDUR

BÜTÜN YERYÜZÜ KUDÜSE ÇIKAR

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 00:50

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER