banner113

İslami STK’lar Taziye Yemeği Geleneği Kalkması İçin Fikir Alışverişinde Bulundu

Kızıltepe’de taziyelerde yemek geleneğinin taziye sahibine aşırı yük getirmesi ve bu konuda gelen şikâyetleri değerlendiren bir kısım STK temsilcileri,bunun asgariye indirilmesi konusunda çeşitli ziyaret ve girişimlerde bulundu.

İslami STK’lar Taziye Yemeği Geleneği Kalkması İçin Fikir Alışverişinde Bulundu


Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen 21 STK temsilcisinin aldığı ortak karar sonrası oluşturulan komisyon Kızıltepe ilçesinde çeşitli Sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek aldıkları kararları paylaşıp fikir ve önerilerini dinledi.

 

Kızıltepe Müftülüğünün de destek verdiği oluşum, Başta İlçe müftüsü Mahsum Taşçı’yı, MASİF federasyonu Başkanı İrfan çetin ve yönetim kurulu üyeleri, Kızıltepe Muhtarlar Derneği Hatip Şeran ve üyeleri, Mardin Toplumsal ve Dayanışma Federasyonu başkanı İbrahim Aydın ile Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Balkanı M. Halit Solhan ve Cemiyet üyelerini ziyaret ederek oluşum hakkında bilgi verip desteklerini aldılar.

 

Komisyon, bu ziyaretlerin diğer STK ve oda başkanları ile kanaat önderleri ve aşiret liderlerinin yanı sıra sözü dinlenir dini rehberlerini de ziyaret ederek görüşlerini paylaşıp destek ve önerilerini alacaklar.

 

Anadolu Gençlik Der, Cihannuma, Eğitim Birsen, Ensar Vakfı, Hidayet Vakfı, Hikmet Der, Hukukçular Der, İHH, İHL Der, İmamı Nevevi Medresesi, İrfan Der, İttihat Der, Köy Der, Mustazaf Cemiyeti, Rahmet Gıda, Sultan Şeyhmus Der, Şuurlu Öğretmenler Der, TUGVA ve Ohak Der tarafından bir insiyatif komisyonu oluşturuldu. Komisyonda yer alan Vaiz Kemal Kahraman, Hikmet-Der YKB Ali Özgüç, Eğitim Bir-Sen'den Tarık Yılmaz, İrfan-Der YKB Yusuf  Oktay, Platform genel sekreteri İsmail Alkan ve OHAK-Der YKB M. Burhan Hedbi ziyaretlerin sonucunda oluşacak alınacak ortak kararlar vaaz, hutbe ve basın yoluyla kamuoyu ile paylaşıp bunun uygulanması için girişimlerde bulunacaklarını söylediler.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 01:03

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER