İşitme ve konuşma engelli gencin tek isteği bir işte çalışmak

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde doğuştan işitme ve konuşma engelli olan genç, tek isteğinin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için bir işte çalışmak olduğunu söyledi.

İşitme ve konuşma engelli gencin tek isteği bir işte çalışmak
Kızıltepe'nin Aşiti Mahallesi'nde abisi ile kiralık bir evde ikamet eden Fahrettin Zanur (30), abisi Yusuf aracılığıyla işaret diliyle kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulunarak iş talebinde bulundu.

Abisi Yusuf Zanur (33) ise kardeşinin tek başına evde çok sıkıldığını, strese girdiğini ve kendisine bir şey yapmasından korktuklarını söyledi.

Kardeşinin doğuştan işitme ve konuşma engelli olduğunu belirten Zanur, kardeşinin işitme engelliler okulunda ortaokulu Diyarbakır’da liseyi de Isparta'da meslek lisesinde okuduğunu söyledi.

"Özürlü olmayı kendisi istemedi Allah tarafından verildi"

Zanur, "Kardeşim sürekli bir meslek, bir iş sahibi olmayı istiyordu. Burada İŞKUR'dan işe girdi o da 6 ay sürdü. Bir iki şirkete de girdi kısa sürdü onu çıkardılar. Özürlü olmayı kendisi istemedi Allah tarafından verildi. Tek isteği eve ekmek getireceği bir işte çalışmak istiyor. İşyerlerine başvuruyor kimse ilgilenmiyor herkes ona kapıyı kapatıyor. Kardeşim işaret diliyle 'kardeşlerim, arkadaşlarım çalışıyorlar ben ise çalışamıyorum tek başına evde kalıyorum çok sıkılıyorum ve rahatsız oluyorum. İş konusunda bana bir el uzatılsın bana sahip çıkılsın' diyor." şeklinde konuştu.

"Yetkililerden ve hayırseverlerden engelli kardeşim için iş talebinde bulunuyoruz"

3 ayda bir verilen engelli maaşının İŞKUR’dan işe girince maaşı iptal olduğunu dile getiren Zanur, "Girdiği sigortalı işi de uzun sürmedi kısa vadeliydi. Hem maaşı gitti hem de sigortalı işi gitti. Maaş az olduğu ve ona yetmediği için bizde bir işe girer umuduyla tekrar başvurmadık ama şimdiye kadar bir iş bulmadı. Devlet büyüklerimizden, yetkililerden ve iş sahibi hayırseverlerden kardeşime sahip çıkıp bir iş imkânı sağlamalarını talep ediyoruz. Çünkü kardeşim sağır ve dilsiz." diyerek kardeşi için iş talebinde bulundu.

"Kendisine bir şey yapacak diye çok korkuyoruz"

Zanur, son olarak şunları söyledi: "Evde tek başına kaldığı için hem mağdur oluyor hem de çok sıkılıyor. Kimseyle konuşamıyor kimseye derdini anlatamıyor. Dışarıya çıkıyor dolaşıp dolanıyor tekrar eve dönüyor. En azından uğraşacağı bir işi olsa sabah işe gider akşam eve gelir. Kimseye zararı yok. Tek isteği kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için bir iş talebinde bulunuyor. Çalışamadığı için çok strese giriyor kendisine bir şey yapacak diye çok korkuyoruz." (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2018, 12:05

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER