banner113

If ² Sinema Festivali Heyecanı Kızıltepe’de

5 Filmin aynı anda internet üzerinden farklı şehirlerde izleyici ile buluştuğu festival Kızıltepe Daktilo Kültür Sanat Kafede

If ²  Sinema Festivali Heyecanı Kızıltepe’de

Kızıltepe ayağı organizasyonunu Yaşar Irmak & Mehmet Emin Aslan üstlendiği organizasyonda amaçlarının Kızıltepe de gerçek sinema severleri bir arada tutmak ve kültürel faaliyetlerin önünü açmak olduğunu belirtiler.

 Organizasyon hakkında bilgi veren Daktilo Kültür Sanat Kafe işletme yöneticisi Mehmet Emin Aslan;” İş Banıkası Maximum Kart ve İş'te Üniversiteli partnerliğinde, Anadolu Kültür danışmanlığında ve Mediatriple’ın sağlayacağı altyapı ile gerçekleşecek olan !f², festival coşkusunu 32 şehre taşıyor!

!f ² , bir festival tarafından dünyada ilk kez gerçekleştirilmiş bir ‘alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesi. Yedi yıl önce yeni yollar arayışıyla başladığımız hikayede dijital yayın teknolojisiyle yeni beraberlikler yaratabileceğimizi, dünyayı farklı bakışlarla görmemize yol açan filmleri daha fazla izleyici ile paylaşabileceğimizi umduk. Hayalimizi gerçekleştiren alternatif dağıtım projesi !f ² oldu ve 32 şehirde 42 ortakla geniş bir !f ailesi oluştu. Bu sadece Türkiye değil, dünyadaki film festivalleri arasında da takip edilen bir model oldu.

Bu yıl !f ² projesi için, sanatsal üretimlerin herkes tarafından ulaşılabilir olmasına, bu üretimler etrafındaki birlikteliklerimizin nasıl daha paylaşımcı olabileceğine kafa yorduk ve 2016 !f ² gösterimlerini 'armağan ekonomisi' prensibiyle yürütelim istedik. Armağan ekonomisi para alışverişi olmadan, katılımcıların hediyelerini sunmalarıyla gerçekleşiyor. Dileyenler bir kitap getirerek değiş-tokuş edebilir ya da birinin bulup okuması için mekana bırakabilirler. Sanatçılar resim veya fotoğraf hediye edebilir. Bir arkadaş grubu toplanıp varsa mekanın bir ihtiyacını karşılayabilir. Arabası olan gösterimlere gelecek olanlara şoförlük yapabilir. Seçenek çok, hayal gücü sınırsız”dedi.


!f ² 2016 Filmleri

Bir Günde Hindistan (Yönetmen: Richie Mehta)
Dev (Yönetmen: Johannes Nyholm)
Koca Dünya (Yönetmen: Reha Erdem)
Tanna (Yönetmen: Martin Butler, Bentley Dean)
Camdan Atlar (Yönetmen: Ann Marie Fleming),

PROGRAM

24 Şubat Cuma

19.00 Tanna

25 Şubat Cumartesi

13.00 Dev / The Giant

16.00 Camdan Atlar / Window Horses

26 Şubat Pazartesi

13.00 Bir Günde Hindistan / India In A Day*

16.00 Koca Dünya / Big Big World*

 

Fragmanlar: https://www.youtube.com/playlist…

Şehir & Mekan Bilgileri: //www.ifistanbul.com/if2/nedir-nerelerdedir/

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017, 23:30

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER