banner113

Hububatçılar Başkanı Öter’den Ticaret Bakanı Pekcan’a Acil Çağrı.

Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Hububat Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter işlenmiş bazı tarım ürünlerinin ihracatını yasaklayan Ticaret Bakanlığının kararına tepki göstererek, kararın tekrar gözden geçirilmesi için, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a acil çağrı yaptı.

Hububatçılar Başkanı Öter’den Ticaret Bakanı Pekcan’a Acil Çağrı.

Kızıltepe zahireciler Derneği ve Hububat Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter yaptığı açıklamada “ 1 Eylül 2018 Tarihli Resmi gazetenin 30522 sayısında yayımlanan tebliğe göre bazı tarım ürünlerinin ihracatına ithalat yapma şartı getirilmiş

Ekonomik anlamda Ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı dönemde Ticaret Bakanlığımızın ihracatı teşvik edici önlemler alması yerine ekonomiye ve istihdama can suyu sağlayan tarım sanayisinin milyarlarca dolar ihracat gelirine adeta darbe vuracaktır. Buğday, mısır, arpa gibi ürünleri işletip, ihraç eden ve yurt dışından milyarca dolar ülkeye getiri sağlayan tarım sanayi tesisleri bundan böyle yeni tebliğe göre hammaddesini yurt dışından ithal ettiği miktar kadar ihracat yapabilecek.

“Mardin’den Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan Hanım efendiye çağrımız”

Sayın Bakanım önceki Sayın Ekonomi  Bakanlarımız gerekli araştırmayı yaptırmadan, sadece ithalat lobisine yakın bazı çevrelerin verdiği yanlış beyanlara dayanarak birçok tarım ürünü çeşidinin yetersiz olduğunu ve enflasyonun yükselmesine neden olabileceği, şeklindeki beyan üzerine, başta buğday, mercimek, fasulye, nohut, arpa, mısır, soya gibi ürünlerin listesini Tarım bakanlığına bildirilerek bu ürünlerin yurt dışından gümrüksüz veya düşük gümrükle ithalatın yolu açılıyordu. Bu durum yerli üreticimizin üretimine ve milli ekonomiye darbe vururken bir avuç ithalat lobisini zengin etti. Ülkemiz verimli ve bereketli topraklarıyla büyük bir tarım ülkesidir. Tarıma ve tarım sanayisine gerekli önem ve destek verilirse Türkiye gibi bir ülkeyi daha çok rahat besleyebilecek potansiyele sahiptir. ABD’nin ekonomik saldırısı sonucu yaşanan döviz krizine karşı ihracatın teşvik edilmesiyle yurt dışından döviz getirici önlemler  yerine, sanayici ithalat yapmadan ihracat yapamaz kararının gözden geçirilmesi, Ankara’da masa başında oturan toz kondurmaz Bürokratların beyanatıyla değil, sahada, fabrika işleten, sanayici ve gerçek ziraatçıların görüş ve önerileri dikkate alınması üretim ve ekonomiye katkı noktasında hayatı önem arz etmektedir. “Diye çağrı yaptı.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2018, 21:03

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER