Hikmet Usta’dan Geleneksel Aşure Etkinliği Coşkulu Geçti

Kızıltepe'nin tanınmış ve sevilen simalarından biri olan ünlü aşçı Hikmet Ölçer (Hikmet Usta) her yıl gelenek hale getirdiği Aşure etkinliğinde yine kazanlar kaynadı, müşterilerine ve halka aşure ikramında bulundu.

Hikmet Usta’dan Geleneksel Aşure Etkinliği Coşkulu Geçti

Kızıltepe’nin ve bölgenin sevilen simalarından tanınmış yemek ustası Hikmet usta (Ölçer) geleneksel olarak her sene Muharrem ayı nedeniyle düzenlediği Aşure programında çok sayıda davetlinin yanı sıra vatandaşlara aşure dağıtarak hayır duasını aldı. Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya ile STK ve oda temsilcileri, kamu kurum ve kuruşları, kur’an kursu öğrencileri ve esnaf ile vatandaşların katıldığı etkinlikte katılımcılara ve vatandaşlara Aşure ikramında bulunuldu.

 

Kur'an kursu ve medrese öğrencilerinin Kerbela İlahisini hep birlikte seslendirmesiyle başlayan etkinlikte Aşure ikramı dağıtımını AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Kızıltepe Belediye başkan Yardımcısı Aydın Mavidemir, Nuri Alparslan, Mardin Esnaf ve Meslek Odaları Birliği Başkanı İsa Tunç, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, Kızıltepe Vaizi Kemal Kahraman, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter ve Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın birlikte dağıttı.

 

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Kızıltepe'nin kültürel değerlerine her zaman sahip çıkan kıymetli bir esnaf olan Hikmet Usta'nın önemli gün ve gecelere gösterdiği hassasiyeti her zaman ilgiyle takip ettiklerini, bu duyarlılığı bu yıl da geleneksel hale getirerek sürdürdüğü aşure ikramı programında bulunuyor olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Hikmet ustayı duyarlığından dolayı tebrik etti.

 

İşyeri sahibi Hikmet Ölçer, "Bizler aşure geleneğini her yıl aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Birlik ve beraberliğimizi manevi değerlerimizi korumamız gerekiyor. Kendi imkanlarımızla ayrı ayrı kazanlarda kaynattığımız ve yaklaşık 1500 vatandaşımıza aşure ikmanında bulunmuş olduk. İnşallah bu geleneğimizi her yıl sürdürmeye devam edeceğiz. Bu güzel aşure gününde davetimize icabet edip, heyecanımızı paylaşmak üzere yanımızda bulunan bütün değerli dostalara tekrardan teşekkür ediyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2021, 09:34

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER