banner113

HDP Mardin Adayları Kızıltepe’de Halk Toplantıları Gerçekleştirdi

HDP Mardin Kızıltepe ilçe örgütü ve HDP Mardin Milletvekili adayları 7 Haziran seçim çalışmalarına yönelik Kızıltepe Ersoylu ve Behçelievler mahallerinde halk toplantıları gerçekleştirdi.

HDP Mardin Adayları Kızıltepe’de Halk Toplantıları Gerçekleştirdi

7 Haziran seçimine yönelik çalışmaların devam ettiği Kızıltepe ilçesinde HDP Kızıltepe ilçe örgütü ve HDP Mardin Milletvekili adayları Enise Güneyli ile Nurullah Görhan öncülüğünde mahallelerde halk toplantıları yapılma devam ediliyor. Ersoylu ve Bahçelievler mahallerinde yurttaşlara bir araya gelerek yapılan toplantılarda adaylara PM Üyesi Mehdi Tunç, DBP Mardin İl Eş Başkanı Perihan Ağaoğlu, DBP, HDP Kızıltepe ilçe eş başkanları, KJA ve Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları eşlik etti.

 

Ersoylu Mahllesi’nde gerçekleşen halk toplantısında açılış konuşmasını DBP Mardin İl Eş Başkanı Perihan Ağaoğlu yaptı. Ağaoğlu, konuşmasına Kürt mücadelesinde yaşamını yitiren kişilerin önünde eğildiğini belirterek başladı. Verilen bedellere ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’a her zaman sahip çıkacaklarını ifade eden Ağaoğlu, “Barışı sağlamak herşeyden çok daha zordur. Ama bizler diyoruz ki barışı sağlamak için elimizden gelenini yapacağız. Kürt halkı güçlüdür. Bizler 7 Haziran’da da Kürt halkının bu gücünü ve barışı sağlamadaki inacını göstereceğiz” dedi.

 

HDP Mardin Milletvekili adayı Nurullah Görhan ise, “Bu topraklarda büyük bedeller verilmiştir. Bizleri hep açlıkla terbiye ettirdiler. Artık bizlere bunları yaşatan zihniyete dur demeliyiz. HDP olarak amacımız sadece mecliste bir parti olmak değildir. Amacımız bu topraklarda yaşayan tüm halkların temsiliyetini sağlamak ve yıllardır bizlere uygulanan politikalara son vermektir. Bizler büyük bir ağacı yeşertmeye gidiyoruz” şeklinde konuştu.

 Bahçelievler Mahallesi’nde yapılan halk toplantısında ise açılış konuşmasını HDP Kızıltepe ilçe Eş Başkanı Lokman Yaşar yaptı. Yaşar, seçimlerin yaklaşması ile birlikte kendilerine yönelik yapılan saldırılara dikkat çekerek hiçbir şekilde provakasyonlara gelmemeleri gerektiğini aktardı. Yaşar, demokrasi ve barıştan yana olan herkesi HDP’ye çağırdıklarını ifade ederek amaçlarının tüm halkların eşit bir şekilde yaşamaları için olduğunu söyledi.

 HDP Mardin Milletvekili adayı Enise Güneyli’de “Bildiğiniz gibi seçimlere az bir süre kaldı. Bunun yanı sıra Kobanê ve Şengal’de de çatışmalar daha da artmaktadır. Şunu unutmamak gerekirki orada Kürt halkına saldıran DAİŞ çetelerinin asıl besleycileri buralardadır. Bu nedenle seçimler bizim için çok önemlidir ve çalışmalarımızı güçlendirmeliyiz. Hükümet hergün başka bir şekilde bizlere ve arkadaşlarımıza yöneliyor. Bürolarımıza saldırılar yapılmaktadır. Çünkü bizim güçlendiğimizin farkındalar. Bu süreci bitirmek için ellerinden gelenini yapıyorlar. İmralı heyetine gene sorun çıkartarak görüşmeyi engelliyorlar. Ama bizler Kürt halkının kendi önderine, kendi mücadelesine ve barışa olan tutkularını bu seçimlerde göstermeliyiz” dedi.

 PM Üyesi Mehdi Tunç ve Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Leyla Salman’ın da kısa konuşmalarının ardından yurttaşlar seçim sürecine ilişkin adaylara sorular yöneltti.

 Konuşmalrın ardından halk toplantıları çekilen halaylarla son buldu.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2015, 13:27

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER