banner113

HDP Kızıltepe'de Miting Yaptı

HDP Mardin il teşkilatı tarafından 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili genel seçimleri nedeniyle Kızıltepe de miting düzenlendi.

HDP Kızıltepe'de Miting Yaptı

HDP, Mardin’de ilçe mitinglerinin ilkini Kızıltepe’de yaptı. ilçe oto Gar’da bulunan Miting alanında düzenlenen mitinge TBMM Başkan Vekili HDP Mardin Milletvekili ve 27. Dönem milletvekili adayı Mithat Sancar, HDP il eş başkanları Ali Sincar ile Eylem Amak, HDP İlçe başkanları M. Şirin Öbek ile Berivan Yıldız Ata, HDO Milletvekili adayları  Pero Dündar, Tuma Çelik, Ebru Günay, Gülbin Şahin Dağhan ve HDP ve DBP il-ilçe yöneticiler katıldı. Mitingi yaklaşık 4-5 bin kişi takip ederken sık sık HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş lehine sloganlar atıldı. Mitingde ayrıca Müzik gruplar eşliğinde halaylar çekildi..

Mitingde konuşmacılar ağırlıklı olarak 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekerek Suruç ilçesinde yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlerin iktidar eliyle katledildiğini ileri sürerken Ak Parti mitingine katılan Çiller’in iktidarı döneminde bu bölgede yaşanan faili cinayetlere dikkat çekilerek bunun unutulmaması çağrısı yapıldı.

Miting’de ilk konuşmayı yapan DP Mardin Milletvekili adayı Ebru Günay konuşmasında Suruç’ta yaşanan ölümlere dikkat çekerek, “ Biz Kürtler Suruç’ta katledilenlerin katilleri iyi tanıyoruz. Cizre’den, Nusaybin’den başka yerlerden tanıyoruz, Mücadelemizle akp faşizmini alt edeceğiz, barışı, kardeşliği biz inşa edeceğiz, Buradan zindanlardakine selam gönderiyoruz. Cizre’yi, Nusaybin’i unutmayıp bir olacağız,” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra Miting alanında toplananlara coşkulu bir konuşma yapan HDP Mardin Milletvekili ve milletvekili adayı Mithat Sancar, Çiller’in Ak Parti mitingine katılmasına dikkat çekerek bu halkın onların iktidarında yaşadıklarını unutmaması çağrısında bulunarak, bugün elektrik borcu için elektriğinizi suyunuzu kesenlerin faturası 24 Haziranda keserek fişlerini çekin çağrısında bulundu.

Sincar konuşmasında şunları söyledi; “ HDP, bu zülüm iktidarını yıkmak, sandıkları gömmek için, Koser’de, Nusaybin’de, Kürdistan’da, Türkiye’nin her yerindeki zulme son vermeye geliyor. Bu iktidarın kaybedeceklerini anladıklarında hangi yönteme başvurduklarını da biliyoruz. 7 Haziran’dan sonra patlayan bombaların sebebini de biliyoruz, çünkü kaybetmişlerdi ve kazanmalarının bir yolu vardı. Bu ülkeye kaosu getirmek. İktidarlarını kanla, yalanla korumaktan başka yol bilmiyorlar. Bunların iktidarını 3 kelime ile özetleyebiliriz; yalan, talan, kan. Bizim şiarımız ise barış, demokrasi ve özgürlüktür arkadaşlar. Dün yeni kapıda akp’nin mitingi vardı ve mitinge kim geldi biliyormusunuz? Faili meçhul cinayetler döneminin siyasetçileri Çiller gelmişti, Ağar gelmişti. Genel başkanımızın da açıkladığı gibi evren yaşasaydı onu da getireceklerdi. O dönemi hatırlıyorsunuz sokak ortasında yaşanan faili meçhul cinayetleri ve sizin aranızdan oylarınızla çıkan sizin iradeniz Mehmet Sincar’ı katledilişini hatırlıyorsunuz. Çiller-Ağar işbirliği ile burada yaratılan o zülüm o cinayet ortamı unutulur mu, unutacakmıyız. O yıllarda binlerce arkadaşımız sokak ortasında katledildi. Köyler yakıldı, milletvekili arkadaşlarımız hapse atıldı, partilerimiz kapatıldı. Bittik mi, bitirebildiler mi? Binlecemizi katledip zindanlara koydular ama milyonlar olarak geri döndük. Biz bu yolda başarılı olacağız, çünkü haklıyız, biz halkız. Sizin desteğiniz oldukça biz boyun eğmeğiz bizden öncekiler nasıl boyun eğmediyse bizde boyun eğmeyeceğiz.” Şeklinde konuşan Sancar konuşmasına şöyle devam etti;

“ Sayın Selahattin Demirtaş’ı 4 duvar arasında tutuyorlar, neden zindana attıklarını biliyoruz biz. Dün kendisi de bir kez daha söyledi, nedeni ondan korkmalarıdır. Bizim etrafımızı sarıp mitingimize engel çıkarıyorlar, başkan adayımızı hapse tıkıyorlar. Ama biz yine buradayız ve mutlaka kazanacağız bunu bildikleri için uykuları kaçıyor. Sayın Demirtaş’ın dünkü konuşması milyonlara umut iktidara kabus olmuştur. 24 Haziran’da o zindanların kapıları kırılacak siyasi rehineler, özgürlük tutsakları, hepsi serbest kalacak sizin iradenizle olacak.

Belediyelerimize el koydular kayyum atadılar bunların bildikleri en iyi şey gasp etmek insanların iradesini malını mülkünü kazancını gasp ediyorlar. Bu yıl elektrik konusunda yaptıklarını Koser halkı unutmayacak. Elektrik borcu diye trafolara el koydular, tarlalara su gitmesini engellediler, niye yapıyorlar bizi açlıkla, yoksullukla terbiye etmek istiyorlar. Şimdi koser halkı onlara o trafoların faturasını kesilen suyun faturasını, tarlada yanan ürünün faturasını kat kat çıkaracak, onlar trafoyu söktüler burada biz 24 Haziran’da onların fişini çekeceğiz, onların lambasını söndüreceğiz. Belediyeleri gasp ettiler ama 10 ay sonra seçim var nereye kaçacaksınız eğer bundan önceki seçimlerde 100 belediye almışsak önümüzdeki seçimlerde Kürdistan’da ki bütün belediyeleri alacağız. Burada kayyum olan kayyuma soruyorum Uğur Kaymaz’ın heykelinden ne istediniz? 12 yaşında 13 kurşun ile katledilen evladımızın katillerini zaten yakalamıyorsunuz, cinayetinin hesabını sormuyorsunuz onun anısına dikilen heykele niye tahammül edemiyorsunuz. 7 Haziran’da başlattığımız bir yürüyüş vardı bu ülkeye barış getireceğiz, bu ülkeye demokrasi getireceğiz, bu ülkeye özgürlük getireceğiz dedik. En başta Kürt halkı kendi dilini kimliğini özgürce yaşayacak bütün halklar eşit olacak bu ülkeyi halkların baharına çevireceğiz dedik. Bombalar attılar, baskınlar yaptılar. zindanlara attılar ama yürüyüş durmadı durmayacak. 24 Haziran’da her oy çok önemli o barajları yıkacağız Mardin’de 6 milletvekili alacağız. Yürüyüş devam edecek güzel yarınların tek umuduyuz. Biz bu ülkeyi yönetmeye iktidara talibiz.” Dedi.

 

HDP Mardin Milletvekili adayı Gülbin Şahin Dağhan ise yaptığı konuşmada şunları söyledi;  

“ Suruç’ta Kürt halkı üzerinde katliam gerçekleştirdiler, Ancak bu ilk değil senelerdir bu katliam uygulanıyor Kürtler yıllardır zülüm altındadır. Faşist iktidar yöntem değiştirdi eskiden başkasının eliyle öldürüyordu şimdi Suruç’ta kendi elleriyle öldürdü bugün farkı budur.” İddiasında bulunan Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “ Sayın Selahattin Demirtaş konuşmasında mücadeleyi gençlere ve kadınlara emanet ediyorum dedi bu mücadeleyi oylarımıza sandıklara sahip çıkarak sürdüreceğiz. Bugün valisi, kaymakamı, emniyeti akp ye hizmet ediyor belediyelerimizi gasp ettiler. 24 Haziran’da bunları unutmayalım oylarımızla içerdeki arkadaşları zindanlardan kapılarını açacağız.”

Kızıltepe’de düzenlenen HDP Mitingi sahne aşan Müzşk grubunun şarkıları eşliğinde çeişen halaylar ve müzik şöleni ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2018, 16:10

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER