banner113

HDP :Kızıltepe’de Elektirk Kesintilerini Protesto Etti

Bölgede yaşanan adaletsiz elektrik dağıtımı ve elektirk kesintileri, HDP Mardin Kızıltepe öncülüğünde yapılan yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

HDP :Kızıltepe’de  Elektirk Kesintilerini  Protesto Etti

Bölgede yaşanan adaletsiz elektrik dağıtımı ve elektirk kesintileri, HDP Kızıltepe öncülüğünde yapılan yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi. Yürüyüş  öncesi Kızıltepe özgürlük meydanında DBP, HDP Mardin il ve ilçe örgütleri, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları, Köy muhtarları, KESK, MEYA-DER,DİSK, Barış Anneleri, STK’lar  ve aralarında binlerce kişinin bulunduğu kitle bir araya geldi. Kitle daha sonra “AKP Faşizmini lanetliyoruz” yazılı pankart ve sloganlar eşliğinde  Cumhuriyet Mahallesi DEDAŞ Kızıltepe  kavşağına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.  Yürüyüş nedeniyle geniş güvenlik önlemlerinin alındığı dikkat çekti.

 

Yürüyüş’ün ardından kitle adına basın açıklamasını HDP Kızıltepe İlçe Eş Başkanı Lokman Yaşar yaptı. Yaşar, sosyal devlet ilkesi olarak yol, su ve elektriğin temel insan hakkı olduğunu belirterek bunların bir kamu hizmeti olduğunu söyledi.  Yıllardır kendilerinin ödemiş olduğu vergilerin, yol, su ve elektrik olarak dönmediğinin altını çizen Yaşar, “Yıllardır ödemiş olduğumuz vergiler, Roboski’de bomba olarak ve mermi olarak çocuklarımıza geri dönmektedir. Kürdistanda Kürt halkına her şeyi reva gören devlet ve devletçi zihniyet bu seferde elektirk kesmekle halkı dize getirmeye çalışmaktadır. Herkes tarafından  bilinmelidir ki 6-7 Ekim Kobanê eylemlerinde halkın göstermiş olduğu serhıldanın öcünü almak için her yönetimi denemektedirler” dedi.

 

“Sadece kendi yandaşlarına para kazandırma dışında bir amacı yoktur”

 

Yaşar, yaşanan elektrik kesintilerinmden dolayı esnafın, makinelere bağlı hastaların, yaşlıların ve çocukların soğuktan mağdur edildiğini ifade ederek DEDAŞ’ın yada DERTDAŞ’ın yaptığı kesintileri meşru olarak göstermek için haksız bir şekildse bölge halkını suçladığını söyledi.  Kendi topraklarında üretilen enerjiyi çalarak kendilerine bir daha satıldığının da altını çizen Yaşar, “Doğayı, insanı yok sayan bu politikalar sadece kendi yandaşlarına para kazandırma dışında bir amacı yoktur. 1150 odalık sarayın elektrik parasını biz ödüyorsak kendi enerjisini kullanan halkımıza kaçak yada hırsızlıkla itham ediyorsanız, o zaman 700 bin dolarlık saati biz takıyoruz, ayakkabı kutularındaki ayakkabılarda bizim...” dedi.

 

Açıklamnın sonunda Yaşar, elektrik borcu yüzünden desteklerine el konulan çiftçiye de dikkat çekerek kesilen desteklerden AKP hükümetinin sorumlu olduğunu ve DEDAŞ’ın bu adaletsizce gidişata bir son vermelerini istedi.

 

Açıklama yapılan beş dakikalık oturma eylemin ardından kitlenin tekrar Kızıltepe Özgürlük meydanına yürümesi ile olaysız bir şekilde son buldu.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2015, 14:51

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
h.p
h.p - 9 yıl Önce

bu bölgedeki sorun bu bakış açınız hala böyle oldukça; yaşanmaya devam edeceği aşikardır. bi de çıkış yolunuz, çözüm öneriniz olsun... bırakın artık bu kalıplaşmış yargılarınızı, kırın kabuklarınızı... çıkarın at gözlüklerinizi...

azad
azad - 9 yıl Önce

Önce kaçak kullanmamalı, ben burdan bir şikayet i dile getiriyor um millet şehir içi yetersizliğinden rahatsiz kızıltepe de insanlar balık istifi gibi oluyor belediye çare bulmali muavinler çok kaba millete insan gibi davranmiyor.bunu her yerde kızıltepe de yaşayan biri olarak yazacağım.

SIRADAKİ HABER