banner113

HDP Kızıltepe İlçe Başkanı Lokman Yaşar Seçildi

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Kızıltepe İlçesi’nde kongreye gidip yeni yönetimini belirledi.

HDP Kızıltepe İlçe Başkanı Lokman Yaşar Seçildi


Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Kızıltepe İlçe Örgütü'nün yeni yönetimini belirlemek üzere 1. Olağanüstü Kongresi'ni gerçekleştirdi. Kızıltepe Belediyesi Şeyh Davut Yalçınkaya Halk Evi’nde yapılan kongreye DBP ve HDP Mardin il eş başkanları, MEYA-DER yöneticileri, Batman Belediyesi eski Başkanı Necdet Atalay, delegeler ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Saygı duruşuylan başlayan kongrede, divan oluşumunun ardından ilk olarak Batman Belediyesi eski Başkanı Necdet Atalay konuştu.

Binlerce yıldır deneyimledikleri aile, gurup, kök ve mezhep egemenliğine karşı demokrasi, eşitlik, huzur ve özgürlüğün bugün PKK lideri Abdullah Öcalan'ın sayesinde inşa edildiğini dile getiren Atalay, barışın ise ancak farkı kimlik, kültür ve renklerin bir aradanlığı ile sağlanabileceğini ifade etti. Atalay, içinde Kürt, Türk, Arap, Süryani, Êzidî, Mıhelmilerin olduğu HDP'nin tüm etnik kimlik ve kültürlerin özgürlüğünü istediğini kaydetti.

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ise, Kobanê mücadelesine dikkat çekerek onun sahiplenmesi gerektiğini söyledi. Kürt halkının vermiş olduğu mücadele ile buralara kadar geldiğinin altını çizen Yıldırım, “Bugün Şengal ve Kobvanê de hesapsız bir şekilde Kürt gençleri canlarını feda ediyorlar. Bunu görmemiz gereklidir. Kürt mücadelesi sadece Kürt halkı için değil tüm halkların özgürlüğü için mücadele etmektedir. Eğer bizler üzerimizdeki misyona göre hareket etmezsek o zaman tarih hakkettiğimiz şeyi yazmayacak” dedi.


“Bugün dünyada en zengin Cumhurbaşkanı Erdoğandır. Erdoğan ki Peygamber efendimiz günde üç hurma ile günün bitirir derdi. Ama şuan kendisine baktığımız zaman bunu göremiyoruz. İşte bu işrateler onun aslında hiçbir inancının olmadığını göstermektedir” diyen Yıldırım, Erdoğan’ın etrafında ki kürtlerinde hiçbir zaman ana dil, barış ve eşitlik için hiçbir adım atmadıklarını söyledi. Yıldırım, Erdoğan’ın etrafındaki kişilerinde teklik üzerine hareket ettiğine vurgu yaparak HDP projesinin ahlaki ve insani bir proje olduğunu söyledi.


Sözlerinin sonunda Kürt kadınlarına da dikkat çeken Yıldırım, Kürt kadınlarının Kobanê ve Şengal de büyük bir direniş sergilediklerini belirtti. Yıldırım, bir devlete saahip olan kadının hiçbir şekilde Kürt kadınına benzemediğini ifade ederek “Bugün Kobanê de YPJ’ de kadınlar omuz omuza beraber mücadele etmektedir. Kendi onurları ve özgürlükleri için tarih yazmaktadırlar” dedi.



Yapılan konuşların ardında tek listeyle gidilen kongrede Eş Başkanlığa Lokman Yaşar ve Gazal Batırhan seçildi.

Lokman Yaşar Kimdir?

1975 Kızıltepe doğumluyum.ilk ve orta okulu Kızıltepe'de okudu.Lise Öğrenimimi Mersin Sabancı Lisesinde tamamladı.Ardından Dumlupınar Üniversitesi Kütahya M.Y.O ve en son olarak da Dicle Üniversitesi Müh. Mim.Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Evli ve 3 çocuk Babası.



Yürütülen Faliyetler,

TMMOB MARDİN İ.K.K Sekreterliği

Diyarbakır şubesi Mardin İnşaat Mühendisleri odası (İMO) yönetim kurulu üyeliği,

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Mardin İl Meclis Üyeliği,

Mardin Reyhan Yoksullukla Mücadele Derneği Eş Genel Başkan Yardımcılığı,

Kızıltepe Kent Konseyi yönetim kurulu üyeliği,

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (KSTKP) Genel Sekreterliği,



Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2014, 00:40

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin Yalçin
Metin Yalçin - 9 yıl Önce

senin gibilerde başkan olursa...

SIRADAKİ HABER