banner113

HDP Eş Genel Başkanı Buldan Kızıltepe’de Konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında bugün Mardin'de bir dizi çalışma yürüttü.

HDP Eş Genel Başkanı Buldan Kızıltepe’de Konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili erken genel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Mardin’de Artuklu, Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerini ziyaret ederek halka seslendi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın Mardin ziyareti merkez Artuklu ilçesinde HDP seçim bürosunun açılışı ile başladı. Buldan, Artuklu’nun ardından Kızıltepe ilçesine gelerek HDP ilçe teşkilatı önünde toplanan partililere seslendikten sonra Nusaybin ilçesine geçen Eş başkan Buldan burada düzenlenen proğram ve iftara katıldı.

 

Kızıltepe Özmen parkı karşısında bulunan HDP ilçe binası önünde toplanan partililer HDP eş genel başkanı Pervin Buldan ve Milletvekili adaylarına tazahürat ve alkışlarla karşılarken, sık sık HDP ve HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş lehine sloganlar attığı halk buluşmasına Milletvekili adayları Mithat Sancar, Pero Dündar, Ebru Günay, Gülbün Şahin Dağhan ve Dilaver İnal ile eski parlamenter ve Mardin B.Ş.B başkanlığı görevinden eski başkan Ahmet Türk, İl-ilçe eş başkanları ve yöneticiler katıldı.

Mardin’in görüntüsü tıpkı HDP’dir, HDP’nin rengidir

Buldan’dan önce bir konuşma yapan Ahmet Türk, Barış, Demokrasi ve gelecek için 24 Haziran seçimlerinde HDP’ye destek verilmesi çağrısında bulundu. Türk’ün ardından konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Mardin, Süryani Asurilerin, Kürtlerin, Türklerin, Arapların birlikte yaşadığı, kardeşçe yaşadığı bir kenttir. Mardin’in görüntüsü tıpkı HDP’dir, HDP’nin rengidir. Mardin bir medeniyet şehridir.

24 Haziran zalimlerle mazlumların yarışacağı bir sınav olacak

24 Haziran Türkiye açısından, Türkiye halkları açısından tarihi bir gün olacaktır. Yaşadığımız zulmün, baskının şiddet politikalarının son bulacağı bir tarih olacaktır. 24 Haziran tarihi zalimlerle mazlumların yarışacağı bir sınav olacaktır. Mazlumlar galip gelecektir. Bu zulüm politikasına, bu inkar politikasına son verileceği bir gün olacaktır 24 Haziran.

AKP Hükümeti bu ülkeyi 16 yıldır adaletsiz, hukuksuz bir şekilde yönetti. 16 yıldır bu ülkede Kürtlere, Araplara, Süryanilere her türlü zulüm yapıldı. Kimliğimiz, dilimiz inkar edildi ama hiçbir zaman boyun eğmedik, biat etmedik.

Geleceğin, barışın, özgürlüğün tesisi için mücadele veren bir partiyiz.

Geçmişte bizi inkar ediyorlardı, şimdi de aynı noktadalar. Kürtleri inkar eden bir AKP Hükümeti'nin bu ülkenin geleceğine, bu ülkenin yarınlarına vereceği hiçbir şey yoktur. Ne yapacaksak, biz yapacağız. Ne elde edeceksek biz edeceğiz. Hiç kimsenin gücü bir halkı inkar etmeye yetmeyecektir. Kimsenin gücü Kürt halkının inkarına, dilinin yasaklanmasına yetmez. Yeter ki biz inançlı olalım.

Bizler geleceğin, barışın, özgürlüğün tesisi için mücadele veren bir partiyiz. Bu coğrafyada yaşanan acıların, verilen bedellerin haddi hesabı yoktur. Sizin Mehmet Sincar’a, Musa Anter’e, olan bağlılığınızı biliyoruz. Mardin halkı, Kızıltepe halkı kararını iyi vermeli, elini vicdanına koymalı. Biz biliyoruz, inanıyoruz, güveniyoruz; 24 Haziran’da Mardin halkı gençlerimiz, çocuklarımız için kararını HDP’den yana verecek. Kürtler'in birlik ve beraberliğini sağlayacağı 24 Haziran, bizler için umudun, zaferin tarihi olacaktır.

Bir oy HDP, bir Demirtaş’a. 

Sadece HDP değil, aynı zamanda Cumhurbaşkanı adayımız var. Bu ülkeye huzuru getirecek, olan, bu ülkede demokrasiyi, özgürlüğü, adaleti tesis edecek olan Selahattin Demirtaş’tır. Bunun için, Türkiye geleceği için, yarınlar için, adaletin tesisi için bir oy HDP, bir Demirtaş’a.

Mardin adaylarını önce Allah'a sonra da size emanet ediyorum. Ben inanıyorum ki Mardin halkı 6 HDP adayını da bağrına basacak ve TBMM’ye gönderecek.”

Haber-Fotoğraf: Mehmet Halit Solhan-Diler Erbeyi





Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2018, 17:40

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER