banner113

Hasta yakınının üzerinden geçen kurşun dolaba isabet etti

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde devlet hastanesinin odasında bulunan hasta yakınının üzerinden geçen Kalaşnikof mermisi dolaba isabet etti.

Hasta yakınının üzerinden geçen kurşun dolaba isabet etti

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde şeker hastalığı nedeniyle Kızıltepe Devlet Hastanesinde tedavi gören Zehra Özkurt'un (72) kaldığı odaya dışarıdan Kalaşnikof mermisi isabet etti.

Olay, bir hafta önce dâhiliye servisi 228 numaralı odada meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Mardin Caddesi tarafından gelen kör kurşun ilk önce balkon duvarına çarpıp, cam balkonun kapısını deldi. Odada bulunan hasta yakınının üzerinden geçen mermi elbise dolabına isabet etti.

Özkurt ve gelininin çığlıkları üzerine serviste korku dolu anlar yaşandı. Olayın ardından hastanın odası değiştirilerek, kendisine psikolojik tedavi uygulandı.

Olay anında serviste nöbetçi olan Hemşire Dıljan Bilge, "Olay 25 Haziran günü hastanemizin dâhiliye servisindeki 228 numaralı odada gerçekleşti. O anda odada Zehra Özkurt adındaki hastamız tedavisini almaktaydı. Olay öğleden sonra yaklaşık 18.40 civarında gerçekleşti. Polis arkadaşların deyimiyle karşı köyden bir çatışma yaşandı ve çatışma sonrasında bir kurşun hastaneye doğru geldi. Kurşunun isabet etmesi sonucu balkondaki duvara temas edip, duvardan sonra hastanede bulunan cam balkon kapısını kırıp, hastanın da bizzat üstünden giderek sağ taraftaki hasta dolabına isabet etmiştir. Hasta ve yakınının bağırmasıyla olayı fark ettik. Daha sonra hastayı farklı bir odaya aldık. Hastane polisini çağırdık. Polis, olay yeri incelemesi yaptıktan sonra tutanak tuttu. Hasta, odadan tahliye edildikten sonra psikolojik danışma konusunda doktor arkadaşlar hastaya yardımcı oldular. Hasta çok etkilendi. Bağırıyordu, çığlıkları salonda duyulacak şekildeydi. Bu durumda gerek hasta gerek hasta yakını psikolojik olarak çok etkilendiler. Hastanın tedavisi yapıldıktan sonra taburcu oldu. Meslek hayatımda ilk defa böyle bir şey başıma geliyor." dedi.

 

"Gelinim yerinden kalkmasaydı kurşun ona isabet edecekti"

Olayı anlatan Zehra Özkurt ise yemek yediği esnada kurşunun hastane bahçesi tarafından içeri girdiğini belirterek, şunları söyledi: "Şekerim kalkmıştı, beni hastaneye kaldırdılar. Odada yemek yiyordum. Kurşunun odaya girdiğini gördüm. Tam gelinimin yerinden kalktı, kurşun onun oturduğu yerin üzerinden geçti. Gelinim, 'Teyze neydi o?' diye sordu. Kurşun olduğunu söyledim. Kurşun hastane bahçesi tarafından geldi. Kurşun büyüktü, küçük değildi. Biraz korktum ama Allah'a çok şükür kimseye bir şey olmadı. Gelinim o anda yerinden kalkmasaydı kurşun ona isabet edecekti, bir daha kalkamayacaktı. Gelinim yerinden kalkıp diğer tarafa oturdu. Baktım kurşun sesi geldi. Allah şahittir o anda yerinden kalkmasaydı kurşun onu parçalayacaktı. Kurşun hastane bahçesi tarafından geldi ama tam olarak nereden geldiğini bilmiyorum. Daha sonra çocuklarım hastaneye geldi, odamı değiştirdiler. Kurşun kapıda büyük bir delik açmıştı. Kapıyı deldikten sonra içeri girdi. Niçin bu kurşunu sıktılar? Böyle başıboş etraflarına bakmadan sıkılmaması lazım. Allah'a şükür kurşun bize isabet etmedi. Allah bizi korudu." (Mehmet Aslan - İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2017, 21:54

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER